Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony: "PSVR-games zijn niet speelbaar op PSVR2"

PSVR2 is enkel bedoeld als next-gen VR-ervaring.

Sony liet tijdens de PlayStation Podcast-aflevering van 16 september weten dat je geen PlayStation VR-games kunt spelen op de PlayStation VR2. Volgens Sony is dat om de nieuwe headset enkel bedoeld is om een next-gen VR-ervaring te bieden aan de spelers.

Dankzij de verschillende features van de headset en de controllers met adaptive triggers en haptic feedback moet de ontwikkeling van PSVR2-games anders worden aangepakt.

Spelers kunnen dankzij een eerder uitgebrachte PlayStation Camera-adapter nog steeds PlayStation VR-titels spelen op hun PlayStation 5. PlayStation VR2 heeft daarnaast een compleet eigen line-up van games die al deels zijn voorgesteld.

Zo kun je in de toekomst onder andere aan de slag met Horizon Call of the Mountain, Resident Evil Village en No Man's Sky.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties