Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony: “PS5-bezitters speelden en kochten meer games dan PS4-bezitters bij de lancering”

Pandemie gaf PlayStation 5 een zetje.

In vergelijking met de lancering van de PlayStation 4 speelden en kochten PlayStation 5-eigenaars meer games. Dat zegt een woordvoerder van Sony in een interview met Wired.

Tussen de release op 19 november 2020 en eind maart 2021 logden spelers 81% vaker in op hun PlayStation 5 in vergelijking met PlayStation 4-eigenaars bij de release. Ook het aantal gekochte games steeg met 11% tegenover de PlayStation 4.

Volgen analiste Carolina Milanesi zijn de stijgende cijfers te wijten aan de huidige pandemie. Die zorgt er immers voor dat we meer thuis blijven en daarom meer tijd doorbrengen voor de televisie, op het internet en met onze consoles. In maart 2021 brachten we bijvoorbeeld maar liefst 20% meer tijd door met gamen dan een jaar eerder.

Naast goede cijfers laat Sony weten dat de PlayStation 5 leveringsproblemen waarschijnlijk nog tot 2022 aanhouden en dat PlayStation Studios aan meer dan 25 nieuwe games werkt.

Getagged als
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties