Skip to main content

Sony: "PlayStation games komen pas ten vroegste een jaar na de release naar de pc"

So-niet.

Hermen Hulst, de topman van PlayStation Studios, heeft in een interview meer uitleg gegeven over de strategie van Sony om first-party games ook op de pc uit te brengen. Volgens Hulst zullen toekomstige games pas ten vroegste een jaar na de release naar de pc komen.

De afgelopen jaren kwamen onder andere Horizon Zero Dawn, God of War en Marvel's Spider-Man Remastered naar de pc. Daar worden de komende maanden ook nog Spider-Man: Miles Morales, Uncharted: The Legacy Collection en Sackboy: A Big Adventure aan toegevoegd.

Bekijk op YouTube

In het interview vermeldt Hulst heel tevreden te zijn dat al die games nu ook een nieuwe reeks spelers kunnen bereiken. Dat betekent echter niet dat die releases er in de toekomst sneller zullen komen, met eventueel een uitzondering voor live-service games.

Live-service games werken volgens Hulst immers op een andere manier. Daar is het belangrijk om een grote, geëngageerde community te hebben, waardoor een gelijktijdige release op pc en PlayStation eventueel wel aan de orde kan zijn.

Ben je benieuwd naar onze mening over enkele van de eerdere pc-ports? Hier lees je onze Horizon Zero Dawn review, Days Gone review en Death Stranding review.

Read this next