Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony: "PlayStation games komen pas ten vroegste een jaar na de release naar de pc"

So-niet.

Hermen Hulst, de topman van PlayStation Studios, heeft in een interview meer uitleg gegeven over de strategie van Sony om first-party games ook op de pc uit te brengen. Volgens Hulst zullen toekomstige games pas ten vroegste een jaar na de release naar de pc komen.

De afgelopen jaren kwamen onder andere Horizon Zero Dawn, God of War en Marvel's Spider-Man Remastered naar de pc. Daar worden de komende maanden ook nog Spider-Man: Miles Morales, Uncharted: The Legacy Collection en Sackboy: A Big Adventure aan toegevoegd.

In het interview vermeldt Hulst heel tevreden te zijn dat al die games nu ook een nieuwe reeks spelers kunnen bereiken. Dat betekent echter niet dat die releases er in de toekomst sneller zullen komen, met eventueel een uitzondering voor live-service games.

Live-service games werken volgens Hulst immers op een andere manier. Daar is het belangrijk om een grote, geëngageerde community te hebben, waardoor een gelijktijdige release op pc en PlayStation eventueel wel aan de orde kan zijn.

Ben je benieuwd naar onze mening over enkele van de eerdere pc-ports? Hier lees je onze Horizon Zero Dawn review, Days Gone review en Death Stranding review.
Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties