Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony patenteert biometrische controllers

Hartslag, spierbewegingen en huidvochtigheid worden gemeten.

Vandaag is ontdekt dat Sony een patent heeft aangevraagd voor een zogenaamde "biometrische controller". De bedoeling van een dergelijke controller is om bepaalde lichaamskenmerken te meten, zoals je hartslag of spierbewegingen; die kenmerken beïnvloeden dan je speelervaring.

In de aanvraag werden alvast enkele mogelijkheden aangehaald. Zo kan een lagere hartslag voor beter mikken met een sniper rifle zorgen, of kunnen spelers hun grip op hun controller verstevigen om bijvoorbeeld een aanval te blokkeren. Als je nerveus bent, zou je health bar sneller naar beneden kunnen gaan, of je aanvallen kunnen variëren afhankelijk van je hartslag. Muziek en de moeilijkheidsgraad van de game zouden ook kunnen veranderen afhankelijk van je nervositeit.

Er zijn ook screenshots opgedoken van tekeningen, bijgevoegd bij de patentaanvraag. Zowel een PS Vita-achtige handheld, als een Dualshock3 controller en een PS Move controller staan er in.

Het is niet de eerste keer dat iemand met een biometrische controller komt. Op de E3 van 2009 kondigde Nintendo de Wii Vitality Sensor aan, maar het apparaat is nog niet op de markt wegens problemen met het gebruik.

Getagged als
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties