Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony: 'overgangsperiode van PS4 naar PS5 zal ongeveer drie jaar duren'

Geen paniek dus als je nog geen pre-order hebt.

Sony-medewerker Hideaki Nishino heeft in een recent interview met AV Watch de overgangsperiode tussen de PlayStation 4 en PlayStation 5 toegelicht. Volgens Nishino zal die periode waarschijnlijk een drietal jaar duren. De komende jaren zullen veel games dus nog naar beide consoles komen.

Nishino vermoedt dat er na drie jaar voldoende PlayStation 5-consoles in omloop zullen zijn om exclusief voor dat platform te ontwikkelen. Daarnaast vermoedt hij dat veel ontwikkelaars tijd nodig hebben om vertrouwd te geraken met alle nieuwe features van de PS5, zoals de geavanceerde SSD en de betere CPU en GPU.

Binnenkort kunnen de eerste gamers aan de slag met de PlayStation 5. Onze Jasper kon alvast een nieuwe console bemachtigen. Zijn Marvel's Spider-Man: Miles Morales review en Astro's Playroom review vind je op de site.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties