Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony onthult PlayStation 5 controller

DualSense is niet voor gevoelige kijkers.

Sony heeft de controller voor de PlayStation 5 officieel voorgesteld. De controller krijgt de naam DualSense en bevat in vergelijking met zijn voorganger enkele interessante nieuwigheden.

Wat in de eerste plaats opvalt, is het kleurenpatroon. Terwijl Sony zijn controllers in het verleden altijd één enkele kleur gaf, bestaat de DualSense uit een combinatie van zwart en wit. Ook de lichtbalk op de touchpad verhuist naar de zijkanten en krijgt zo een meer centrale plaats op de controller.

De klassieke knoppen op de controller blijven grotendeels behouden. Enkel de Share-knop wordt vervangen door een nieuwe Create-knop. Meer uitleg over de mogelijkheden van die knop volgt binnenkort. Aan enkele andere knoppen voegt Sony dan weer nieuwe mogelijkheden toe.Zo zijn de L2- en R2-knoppen nu adaptive triggers. Die maken het mogelijk om bijvoorbeeld het aanspannen van een boog realistischer te simuleren.

De volledige controller maakt dan weer gebruik van haptic feedback. Daardoor worden de vibraties van de controller veel preciezer en zul je het bijvoorbeeld voelen wanneer je in een racegame door modder rijdt. Ten slotte bevat de nieuwe controller een ingebouwde microfoon, waardoor je dus geen headset nodig hebt om met je vrienden te spreken.

Eind dit jaar kunnen we normaal gezien aan de slag met de nieuwe controller en console. Hoewel de release van The Last of Us: Part 2 intussen in uitgesteld, bevestigt Sony nogmaals dat de nieuwe console nog steeds tegen kerstmis in de rekken ligt. Houd onze site zeker goed in de gaten voor alle nieuwe PlayStation 5 info.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties