Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony onthult MMO-zombiegame H1Z1

Verschijnt eerst op pc, later op PlayStation 4.

Sony Online Entertainment komt met een post-apocalyptische MMO met de titel H1Z1. SOE's president John Smedley maakt via Reddit meer details over de ambitieuze zombiegame bekend.

H1Z1 is het nieuwste grote project van Sony Online Entertainment, ontwikkelaar van onder andere de EverQuest- en PlanetSide-games. Het is een massively multiplayer online game die zich vijftien jaar afspeelt na het uitbreken van het H1Z1-virus. Je kruipt in de huid van iemand die dient te overleven in een post-apocalyptische wereld vol met zombies en duizenden andere spelers.

"We beginnen in wat ik 'Midden-Amerika' zou noemen - een alledaags stadje", zegt Smedley. "Op den duur moet de wereld uitgroeien tot onze eigen versie van hoe de Verenigde Staten eruit zou zien na de uitbraak van het H1Z1-epidemie. Er zijn steden en verlaten open gebieden die allemaal naadloos op elkaar aansluiten."

Sony belooft met name diepgang op het gebied van bezittingen en bouwen. Je verzamelt op eigen houtje materiaal verzamelen om schuilplaatsen te creëren, maar je werkt ook samen met anderen om complete forten te bouwen. Daarnaast is er een crafting-systeem waarmee je onder andere wapens maakt om jezelf tegen zombies, wilde dieren en andere spelers te beschermen.

Leef je een eenzaam bestaan op een eenvoudige boerderij in een verlaten gebied of maak je onderdeel uit van een groepje overlevenden in een bevolkte stad? Trek je samen met je vrienden plunderend en moordend van dorp naar dorp of bouw je met goede intenties een nieuwe gemeenschap op? Het uiteindelijke doel is dat spelers in ieder geval de volledige vrijheid krijgen te gaan en te staan waar ze willen.

H1Z1 is een free-to-play game, maar middels microtransacties kun je kleine aankopen doen. Binnen vier tot zes weken verschijnt de Steam Early Access-versie voor ongeveer 20 dollar. Naast de Windows-versie is er mogelijk ook een PlayStation 4-versie op komst, maar wanneer is nog niet bekend.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties