Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony onthult aanpasbare PS5-controller voor spelers met een beperking

Project Leonardo.

Sony kondigt via de PlayStation Blog een nieuwe PlayStation 5-controller onder de naam Project Leonardo aan. De controller is bedoeld voor gamers met een handicap en werd in samenwerking met verschillende toegankelijkheidsexperts en hulporganisaties ontwikkeld .

Project Leonardo is een aanpasbare, ronde en platte controller met acht grote, verwisselbare knoppen, een kleine knop in het midden en een joystick. De verwisselbare knoppen kun je via de bijgeleverde software nog eens afzonderlijk aan verschillende profielen toewijzen, net zoals bij de DualSense Edge-controller.

Toegankelijkheidsexperts geven meer uitleg over Project Leonardo.Bekijk op YouTube

Je kunt de controller ook verbinden met een DualSense-controller of met een andere Project Leonardo-controller. Volgens Sony krijgen spelers zo meer mogelijkheden om hun game-ervaring aan hun specifieke noden aan te passen.

Bovendien kun je de controller dynamisch aan- en uitzetten en bevat hij vier 3,5 mm AUX-poorten waardoor hij ook te gebruiken is met toegankelijkheidsaccessoires van derden.

Project Leonardo controller split into separate buttons
De controller heeft meerdere instelbare configuraties.

Door de aankondiging van Project Leonardo lijkt Sony nu eindelijk een antwoord te hebben op de in 2018 uitgebrachte Xbox Adaptive Controller van Microsoft.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties