Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony: 'marktaandeel PS4 in meeste Europese landen meer dan 70 procent'

'Vaak zelfs meer dan 90 procent.'

Sony Europe-baas Jim Ryan geeft in een interview met gamesite VG247 aan dat de PlayStation 4 een dominante positie in de meeste Europese landen heeft.

"We hebben het grootste marktaandeel in alle Europese landen, vooral in continentaal Europa. Volgens mij hebben we nergens een marktaandeel dat kleiner is dan 70 procent en vaak zitten we zelfs boven de 90 procent", aldus Ryan.

Het grote marktaandeel van de PlayStation 4 is deels te verklaren door de late lancering van de Xbox One in de meeste Europese landen. Zo was de console lange tijd alleen in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Ierland en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar. Andere Europese landen moesten tot september 2014 wachten.

Sony liet eerder dit jaar weten dat de PlayStation 4 wereldwijd meer dan 22 miljoen keer is verkocht. Het bedrijf verwacht tevens dat de console in dit fiscale jaar nog 16 miljoen keer over de toonbank gaat.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties