Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony maakt zich klaar voor enorme verliezen

Verwacht dit jaar 4.9 miljard euro te verliezen, 6% van werknemers te ontslaan.

Kersverse president van Sony Kaz Hirai erft een technologie-imperium in slechte papieren. Sony heeft vandaag namelijk bekend gemaakt dat ze volgens hun voorlopige berekeningen maar liefst 520 miljard Yen verlies hebben gemaakt in het fiscale jaar 2011 dat op 31 maart afgesloten werd. Dat is zo'n 4.9 miljard euro. Dat is maar liefst het dubbele van het verlies dat ze in 2010 hadden.

Het verlies zou te wijten zijn aan enkele fiscale aftrekposten waar het bedrijf plots geen gebruik meer van kan maken. De gemiddelde omzet van het bedrijf zou niet zoveel verschillen van de voorbije jaren.

Toch heeft dit vergaande gevolgen voor 10.000 werknemers van Sony. Donderdag zou Sony namelijk het ontslag van zoveel mensen aankondigen. Dat is goed voor 6% van hun werkkracht. Waarschijnlijk zal dit niet veel invloed hebben op Sony Computer Entertainment, de bedrijfstak die verantwoordelijk is voor de PlayStation en alles daarrond.

Om het tij te keren heeft president Kaz Hiray al aangekondigd dat hij het bedrijf grondig wil herstructureren. Het resultaat daarvan zullen we pas over een jaar merken.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties