Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony maakt verlies met het PSN

Aldus grote baas Kaz Hirai.

De eindejaarsperiode betekent doorgaans een heleboel geschenkjes, en je zou verwachten dat een gigant als Sony daar zeker geen gebrek aan heeft. Toch liet Kaz Hirai, één van de grote namen bij Sony Computer Entertainment, onlangs in een interview weten dat dat niet het geval is, althans wat het PSN betreft.

Volgens hem heeft Sony tot op heden nog geen winst gemaakt met het Playstation Network. Het voorbije fiscale jaar werd er maar liefst 330 miljoen euro binnengehaald met de dienst, meer dan het dubbele van 2009, maar zelfs dat blijkt nog niet genoeg te zijn om de kosten te dekken.

Dergelijke zaken komen we regelmatig tegen bij elektronicagiganten, zo maakte Sony oorspronkelijk ook verlies bij de verkoop van de Playstation 3. Sony verwacht vanaf volgend jaar wel winst te maken met het PSN, mede dankzij de betalende service Playstation Plus.

Getagged als

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties