Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony laat je binnenkort je PSN naam veranderen

Bèta komt eraan.

Sony maakt het mogelijk om begin 2019 je PSN-ID te veranderen.

Sony laat weten dat een bèta wordt uitgebracht om de functie te testen. Dit is onderdeel van het PlayStation Preview Program en geeft voorgeselecteerde gebruikers de kans nieuwe functies te testen.

Tijdens de testfase kunnen gebruikers hun gebruikersnaam zo vaak veranderen als ze willen. Wanneer de service volledig wordt gelanceerd is de eerste verandering gratis, daaropvolgende veranderingen kosten 7,99 euro of 3,99 euro als je een Playstation Plus abonnement hebt. Overigens kun je ook terug naar je oude ID zonder extra kosten.

Je kunt je ID veranderen in het instellingenmenu van je PlayStation of op je profielpagina. Sony legt uit dat je je nieuwe gebruikersnaam naast je huidige gebruikersnaam kunt plaatsen. Wel is het zo dat als je eenmaal je keuze gemaakt hebt, je hier niet op terug kunt komen.

Ook van belang is dat deze functie alleen werkt voor PlayStation 4 games die na 1 april 2018 zijn uitgegeven en 'een grote groep games die vóór die tijd zijn uitgegeven'.

PSN gebruikers hebben Sony al twaalf jaar verzocht voor deze functie.

Sony heeft bevestigd dat ze aan next-gen PlayStation werken, het is te verwachten dat deze functie bij voorbaat beschikbaar zal zijn.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur

Ramadan Hasani

Contributor

Reacties