Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony koopt Valkyrie Entertainment

Studio nummer 17 in de pocket.

Sony neemt voor een onbekend bedrag ontwikkelaar Valkyrie Entertainment over. Dat meldt PlayStation Studios-topman Hermen Hulst via Twitter.

Hermen Hulst verwelkomt de studio in een tweet en laat weten dat de ontwikkelaar "een onschatbare bijdrage gaat leveren aan de belangrijkste PlayStation Studios franchises". Door de overname heeft Sony nu in totaal 17 first-party-ontwikkelaars in handen, waaronder ookDemon Souls remake-ontwikkelaar Bluepoint Games, Firesprite en Housemarque.

Valkyrie Entertainment bestaat sinds 2002 en werkt samen met andere studio's "om hen te motiveren om hun volledige potentieel op vlak van hun visie te verwezenlijken". Om die reden werkte de studio eerder mee aan games als League of Legends, God of War en Halo Infinite.

Dat Sony de ontwikkelaar nu overneemt is niet toevallig. De studio levert momenteel zijn bijdrage aan God of War: Ragnarok dat in 2022 uitkomt. Meer informatie over de God of War: Ragnarok release lees je op onze website.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties