Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony koopt Haven Studios van Jade Raymond

Haven bereikt het schip.

Sony heeft een nieuwe overname aangekondigd. Vanaf nu maakt Haven Studios officieel deel uit van het bedrijf. Dat maakt PlayStation Studios-topman Hermen Hulst bekend via Twitter.

Haven Studios is de studio van Jade Raymond. Zij werkte voordien onder andere bij Ubisoft en EA, om vervolgens in 2019 aan het hoofd van Google Stadia te komen. Sinds vorig jaar werkt ze met haar nieuwe studio aan een originele PlayStation IP.

Die samenwerking wordt nu verder verankerd. In een blogpost laat Raymond wetend verheugd te zijn om in de toekomst verder samen te werken met andere ontwikkelaars zoals Guerrilla, Naughty Dog, Media Molecule en Insomniac Games.

Aan welke game Haven Studios precies werkt voor Sony is onduidelijk. Vermoedelijk gaat het over een van de tien live service games die Sony tegen eind 2026 wil uitbrengen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties