Skip to main content

Sony kondigt PlayStation 5 VR-headset aan

Niet meer voor 2021.

In een persbericht op de PlayStation Blog onthult Sony dat de PlayStation 5 een eigen VR-headset krijgt. Die is nog volop in ontwikkeling en zal dus niet meer in 2021 uitkomen.

Volgens het bericht heeft Sony veel geleerd uit de release van de PlayStation 4 VR-headset. Zo wil het bedrijf het besturingssysteem, de resolutie, field of view, tracking en input verbeteren. Om de headset te verbinden heb je bovendien ook slechts één snoer nodig. Het geheel is dus niet draadloos, maar wel gebruiksvriendelijker dan de huidige headset.

Verder beschikt de headset ook over een nieuwe controller. Die neemt volgens Sony 'enkele belangrijke features van de DualSense-controller' over. Mogelijk beschikt de controller dus over bijvoorbeeld haptic feedback.

Als laatste vermeldt PlayStation-topman Jim Ryan in een interview met GQ dat de nieuwe headset voor een 'compleet nieuwe VR-ervaring op de PlayStation 5' zorgt en bevestigt hij ook dat het bedrijf op het punt staat om dev kits te versturen naar verschillende ontwikkelaars.

De huidige PlayStation 4 VR-headset kwam in 2016 uit en ging meer dan 5 miljoen keer over de toonbank. Momenteel ondersteunt de headset honderden games waaronder Minecraft, Skyrim, Dreams en Gran Turismo Sport.

Meer weten over de PlayStation 4 VR-headset? Check dan zeker onze PlayStation VR hardware review.

Read this next