Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony kondigt kleiner PlayStation Vita-model aan

Japan krijgt ook bundel met Final Fantasy X & X-2 HD.

Sony kondigt een dunnere en lichtere versie van de PlayStation Vita aan: het 2000 model. De nieuwe versie verschijnt op 10 oktober in Japan.

De PlayStation Vita 2000 is momenteel enkel bevestigd voor Japan. Het model is 15 millimeter dik (twintig procent dunner dan het originele model) en weegt 219 gram (vijftien procent lichter). Daarnaast krijgt het nieuwe model een LCD-scherm. Deze aanpassing zorgt voor een langere batterijduur ten opzichte van het OLED-scherm uit het originele model. Een uur langer, om precies te zijn, waardoor je zes uur kan gamen voor je opnieuw moet opladen.

De handheld bevat 1GB intern geheugen. Het 2000-model verschijnt in zes verschillende kleuren en kost ¥18.980 (ongeveer €145). De prijs omvat een gratis abonnement op PlayStation Plus voor 90 dagen.

In Japan verlagen bovendien de prijzen voor geheugenkaarten met ongeveer veertig procent, vanaf 10 september. Sony voert diezelfde dag een 64GB geheugenkaart in. Gezien de eerder aangekondigde prijsdaling voor Playstation Vita-geheugenkaarten is het afwachten of het Westen een extra prijsdaling ontvangt.

Sony brengt tevens een PlayStation Vita-bundel op de markt in Japan voor Final Fantasy X & X-2 HD. De handheld heeft een speciale print van het spel. Er komen ook bundels met Gundam Breaker en God Eater 2 op de markt.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties