Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony kent identiteit verantwoordelijken Last of Us: Part 2 lekken

Sherlock Sony.

De identiteit van de individuen die het verhaal van The Last of Us: Part 2 lekten, is bekend. Dat laat Sony althans weten.

Vorige week verschenen er beelden van The Last of Us: Part 2 online die het verhaal spoilden. Die beelden verklapten een groot deel van het verhaal van de game. Sony heeft nu de verantwoordelijken geïdentificeerd.

In tegenstelling tot wat geruchten beweerden, beweert Sony nu dat de verantwoordelijken geen band hebben met Naughty Dog of Sony Interactive Entertainment. Eerder werd aangenomen dat het om werknemers van Naughty Dog ging die ontevreden waren met de arbeidsvoorwaarden van de ontwikkelaar.

Sony weigert de identiteit van de leakers publiek te maken. De reden die Sony daarvoor geeft is dat het onderzoek nog lopende is.

De beelden die de leakers over websites als YouTube en Reddit verspreidden, toonden gameplay en belangrijke plotscènes van The Last of Us: Part 2. Sony was er snel bij om alle filmpjes te verwijderen, maar gezien de snelle verspreiding is de game intussen toch voor veel gamers verpest.

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten op de game. Nadat vorige maand The Last of Us: Part 2 werd uitgesteld, is de release nu vastgezet op 19 juni. Dat geeft je alvast de nodige tijd om 100 gigabyte vrij te maken op je PS4 HDD.

Wie meer wil weten over de game (zonder spoilers, beloofd!) kan terecht in ons artikel waarin we alles over de Last of Us Part 2 release en gameplay samenvatten.

Benieuwd wat wij vinden van Ellie's avontuur? Lees dan onze The Last of Us: Part 2 review.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties