Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony Japan verkoopt laatste PlayStation Vita's

Einde van een tijdperk in zicht.

De Japanse tak van Sony maakt bekend dat de laatste PlayStation Vita-handhelds in de verkoop gaan. Vorig jaar werd al bekend dat er een productiestop zou plaatsvinden. Naar verwachting worden de allerlaatste modellen over twee maanden verscheept.

Momenteel zijn er nog twee versies van de PlayStation Vita in de handel, de zwarte en de blauwe (Aqua Blue.) Op de site van PlayStation Japan staan ook nog 55 voorgaande modellen die al niet meer in productie zijn, waaronder bijvoorbeeld Limited Edition-Vita's met opdruk van bepaalde games.

De PlayStation Vita kwam in 2011 uit als opvolger van de PlayStation Portable en nam het op tegen de Nintendo 3DS, die in hetzelfde jaar lanceerde. Uiteindelijk verkocht Nintendo zo'n 75 miljoen handhelds, tegenover 'slechts' 16 miljoen leveringen van de PlayStation Vita.

Hoewel het grote succes uitbleef, kreeg Sony's handheld wel een trouwe schare fans. Zo was het apparaat goed geschikt voor het spelen van retrogames zoals de PlayStation Classic-titels en kwamen er ook veel indiegames voor uit, wat een voorbode zou blijken voor het succes van dit soort kleinere titels op handhelds.

Sony is voorlopig niet van plan een PlayStation Vita-opvolger uit te brengen.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties