Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Sony houdt begin juni PlayStation 5 event

Eindelijk een foto?

Sony houdt begin juni een speciaal PlayStation 5 evenement. Dat bevestigen althans verschillende insiders. Sony zelf maakt voorlopig geen officiële aankondiging voor het evenement.

We kennen ondertussen al de specificaties van de PlayStation 5 en hebben ook al een eerste blik gekregen op de DualSense controller. Toch hebben fans nog veel vragen over de nieuwe console, zoals hoe de console eruit ziet, welke games we mogen verwachten, en wanneer we hem kunnen kopen. Ook de prijs blijft voorlopig een groot vraagteken

Daar komt begin juni hopelijk verandering in. Jason Schreier van Bloomberg (Ex-Kotaku), sinds jaren een betrouwbare insider in de gamesindustrie, meldt dat Sony van plan is een eigen presentatie te houden begin juni. Jeff Grubb van VentureBeat bevestigt dat. Hij meldt dat het evenement op 4 juni plaatsvindt, maar dat Sony mogelijk het uiterlijk van de console al eerder toont.

Wat we te zien zouden krijgen op dit evenement weten we niet. De PlayStation 5 zou dit najaar nog uitkomen. De tijd begint dus wel te dringen voor Sony. Grote concurrent Microsoft toonde gisteren via een livestream al de eerste games die third parties ontwikkelen voor hun Xbox Series X.

Sony heeft nog niets bevestigd, en door de Corona-crisis kunnen alle plannen nog veranderen. Toch lijkt het waarschijnlijk dat Sony een livestream houdt in de traditionele E3-periode.

Wie hongerig is naar meer PlayStation 5 informatie, vindt ons overzicht met alles wat we al weten over de PS5 release misschien wel nuttig.

Getagged als

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen