Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony haalt oude LittleBigPlanet servers offline

LittleBigshutdown.

De servers van enkele oudere LittleBigPlanet-titels zijn voorgoed offline gehaald. Dat laat Sony weten via een persbericht op Twitter.

Sony laat in het persbericht weten dat hij de servers van LittleBigPlanet, LittleBigPlanet 2, LittleBigPlanet 3 en LittleBigPlanet voor PS Vita voorgoed offline haalt om 'de LittleBigPlanet-community te beschermen en te garanderen dat de online-omgeving veilig blijft'.

Naast het offline halen van de servers krijgt de PlayStation 4-versie van LittleBigPlanet 3 ook een update. Die update zorgt ervoor dat de server van LittleBigPlanet en de meer dan 10 miljoen community levels vanaf nu enkel nog beschikbaar zijn voor spelers die de game spelen op PlayStation 4.

Het offline halen van de servers van oudere LittleBigPlanet games is misschien wel de juiste beslissing na een toch wel moeilijk jaar. Zo haalde Sony eind mei de LittleBigPlanet-servers opnieuw tijdelijk offline na beledigende berichten van een hacker die niet te spreken is over hoe Sony de franchise behandelt.

Read this next