Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony haalt LittleBigPlanet-servers tijdelijk offline na beledigende berichten

En aanhoudende aanvallen.

Sony haalt de LittleBigPlanet-servers tijdelijk offline naar aanleiding van aanhoudende aanvallen die onder andere beledigende berichten naar de community sturen. Dat maakt Sony bekend via Twitter.

Volgens de tweet gaan de servers tijdelijk offline omdat die belaagd worden door ernstige cyberaanvallen. Sony neemt aanvallen tegen de community serieus en vraagt iedereen om begrip.

De aanvallen zelf begonnen op 21 mei toen gebruikers zonder enige aanleiding beledigende berichten kregen. Een van die gebruikers meldde alles via Reddit. Sony pikte dat vervolgens op en zet nu de nodige stappen.

Het is niet de eerste keer dat hackers het gemunt hebben op de servers van LittleBigPlanet. Vorig jaar kregen de servers al af te rekenen met aanhoudende DDOS-aanvallen en eind april kwamen die na meer dan zes weken opnieuw online nadat hackers opnieuw roet in het eten gooiden.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties