Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony gaat PlayStation 4 langer produceren

Alweer omwille van de toeleveringsproblemen.

Sony gaat ook dit jaar nog ongeveer een miljoen PlayStation 4-consoles produceren. Normaal gezien zou die productie vorig jaar worden stopgezet, maar dat plan is gewijzigd door de wereldwijde aanleveringsproblemen van halfgeleiders die ook in de PS5 zitten.

Het nieuws werd eerder vandaag naar buiten gebracht door de economische website Bloomberg en is ook bevestigd door Sony. Door de PS4 langer te produceren, hoopt de fabrikant om ook de casual fans tevreden te houden en de enorme vraag naar de PS5 wat af te remmen.

Bekijk op YouTube

Daarnaast wil Sony op die manier ook meer mogelijkheden hebben om 'nieuwe akkoorden te sluiten met zijn productiepartners'. Ongetwijfeld hoopt Sony om op die manier ook meer exemplaren van Horizon Forbidden West en God of War: Ragnarok te verkopen. Die komen allebei immers ook nog uit voor de vorige consolegeneratie.

Intussen zijn er al meer dan 116 miljoen PS4-consoles verkocht. Daar komen er dus minstens nog één miljoen bij. Daarmee wordt de PS4 vermoedelijk na de PS2 de best verkochte console van Sony.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties