Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony gaat in het eerste jaar minder PlayStation 5 consoles produceren

Hogere prijs leidt tot beperktere productie.

In vergelijking met de PlayStation 4 gaat Sony in de aanloop naar de release van de PlayStation 5 minder consoles produceren. Dat melden betrouwbare bronnen aan nieuwswebsite Bloomberg.

Volgens de bronnen zou Sony tegen eind maart van 2021 slechts 5 tot 6 miljoen PlayStation 5 consoles produceren. Ter vergelijking: de PlayStation 4 ging in de eerste zes maanden meer dan 7,5 miljoen keer over de toonbank. Het Japanse bedrijf verwacht echter dat veel klanten de nieuwe console initieel te duur zullen vinden en hun aankoop daarom zullen uitstellen.

Verder leren we dat het coronavirus verder weinig impact heeft op de productie van de console en prijs. Waar het virus wel vat op heeft, is de interne werking binnen Sony. Het bedrijf heeft zijn businessplannen voor de komende maanden niet kunnen finaliseren, en ook de promotiestrategie van het bedrijf staat nog niet vast. Ook zorgde het virus ervoor dat Sony de PlayStation 5 controller sneller moest onthullen dan gepland.

Op onze site vind je alle PlayStation 5 info. Daarin vertellen we je meer over de technologie die achter de console zit en hoe de PlayStation 5 backwards compatibility werkt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties