Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony en Microsoft stellen voorlopig geen gamereleases uit

Maar de gezondheid van de medewerkers is het belangrijkste.

Microsoft en Sony melden allebei afzonderlijk in een verklaring over de impact van de coronacrisis dat er voorlopig geen releases voor de Xbox One of de PlayStation 4 worden uitgesteld. Beide bedrijven sluiten echter niet uit dat dat in de toekomst alsnog gebeurt.

Microsoft Studios-baas Matt Booty meldt in een interview met Gamespot dat de kwaliteit van degames nog steeds erg belangrijk is. Volgens Booty mag die echter niet ten koste van de gezondheid van de medewerkers van het bedrijf gaan. Daarom helpt hij de verschillende studio's momenteel bij het nemen van de juiste beslissingen omtrent de ontwikkeling van hun games. De baas van Microsoft Studios laat ook nog weten dat de lancering van de Xbox Series X voorlopig niet in het gedrang komt.

Sony houdt eveneens goed in de gaten of er geen toekomstige titels moeten worden uitgesteld. Dat is momenteel nog niet het geval. Om de gezondheid van alle medewerkers te garanderen, werken de meesten van thuis uit. Net zoals de Xbox Series X lanceert de PlayStation 5 voorlopig nog steeds eind dit jaar.

Sony vertraagt ook de downloadsnelheden door de coronacrisis. Dat maakt het bedrijf bekend in een ander persbericht. Microsoft doet dat voorlopig niet, ook al volgt het de prestaties en het gebruikersaantal op de voet.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties