Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony: cloud gaming is "heel lastig"

Maar het bedrijf neemt de handschoen op.

In een interview met Financial Times heeft Sony-topman Kenichiro Yoshida zijn visie over cloud gaming gedeeld. Volgens hem is het technologisch enorm lastig, maar het bedrijf is bereid om de uitdaging aan te gaan.

Momenteel onderzoekt Sony verschillende opties om cloud gaming te implementeren, waaronder ook het gebruik van artificiële intelligentie om de ervaring voor gebruikers te verbeteren.

PlayStation 5 Project Q image.

Als belangrijkste uitdaging verwijst Yoshida naar de latency. Vooral 's avonds, wanneer iedereen het internet gebruikt, kunnen er vertraging optreden. Op de dalmomenenten wordt de capaciteit van de servers dan weer te weinig benut. Momenteel gebruikt Sony die dalmomenten dan ook om zijn AI-model te trainen.

Het is al even duidelijk dat ook Sony momenteel volop met cloud gaming experimenteert en ook op dat vlak de concurrentie met Microsoft aangaat. Vorig week nog is Project Q aangekondigd, een streaming handheld die later dit jaar uitkomt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties