Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony boekt beste verkoopresultaat PlayStation 4 tot nog toe

In de lift.

Sony maakt bekend dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal 9,7 miljoen PlayStation 4 consoles heeft verkocht. Sony realiseert daarmee zijn beste verkoopcijfers tot nog toe.

In vergelijking met dezelfde periode in 2015 ging de verkoop van de PlayStation 4 er met 15% op vooruit. In totaal is de console intussen 57 miljoen keer verkocht. Deze cijfers omvatten zowel de verkoop van de PlayStation 4 als de PlayStation 4 Pro.

Ook de rest van Sony's gamedivisie boekte vooruitgang. In vergelijking met vorig jaar steeg de verkoop met 5,2%. Het bedrijf wijst hiervoor naar de goede verkoop van software en de PlayStation VR.

Sony kende in 2016 echter alsnog een daling van de winst. In het derde kwartaal van 2015 bedroeg deze nog 1,66 miljard euro, tegenover 737 miljoen euro in 2016. Het bedrijf wijt dit vooral aan de tegenvallende cijfers in zijn filmdivisie.

Voor de PlayStation 4 ambieert Sony om dit jaar in totaal 20 miljoen consoles te verkopen. Onze indrukken van de PlayStation 4 Pro lees je hier nog eens na.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties