Skip to main content

Sony beloont hackers die PlayStation 4 hacken

50.000 dollar en meer.

Ethische hackers die ernstige tekortkomingen in het systeem van de PlayStation 4 blootleggen, kunnen daarvoor een beloning van 100 tot 50.000 dollar krijgen. Met die actie wil Sony de veiligheid van zijn systemen verhogen en de gebruikers voorop stellen.

Om ethische hackers te vinden en de actie in goede banen te leiden, roept Sony het PlayStation Bug Bounty programma in het leven. Daarvoor werkt het bedrijf samen met HackerOne, een organisatie die ethisch hacken promoot.

Hoewel het maximumbedrag momenteel op 50.000 dollar staat, laat Sony weten dat het bereid is om ethische hackers nog meer te betalen als ze kritische tekortkomingen van de PlayStation 4 opsporen.

Het is opmerkelijk dat Sony deze actie zo laat in de levenscyclus van de PlayStation 4 opzet. Vermoedelijk wil het bedrijf enkele systemen testen om problemen bij de release van de PlayStation 5 te vermijden.

Meer informatie over de PS5 lees je in onze artikels over de PlayStation 5 specs, de PlayStation 5 release en prijs, de PlayStation 5 controller en de PlayStation 5 games.

Read this next