Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sons of the Forest water en flasks vinden uitgelegd

Why so thirsty.

Om geen dorst te hebben en niet uit te drogen, moet je water drinken in Sons of the Forest.

De best methodes om water te vinden in Sons of the Forest zijn net iets anders dan in voorgang The Forest. Het meest opmerkelijk is dat er geen Water Collector in de game zit, maar dat kan nog veranderen in toekomstige updates.

Om je langer in leven te houden op het eiland zeggen we je hieronder hoe je water vindt in Sons of the Forest, waar je een flask vindt en wat we weten over het lot van de handige Water Collector.

Op deze pagina:

Zo vind je drinkwater in Sons of the Forest

Dit zijn de verschillende manieren waarmee je water vindt in Sons of the Forest:

  • Drinken uit meren, rivieren en vijvers
  • Energy drinks drinken
  • Bessen en 'yarrow' eten
  • Uit je flask drinken

Drinken uit meren, rivieren en vijvers

De beste manier om water te kunnen drinken, is door dat te doen uit meren, rivieren en vijvers. Om hier te drinken moet je er naartoe gaan en kruipen tot je E kunt induwen. Doe dat een keer of twee om je 'thirst' meter snel aan te vullen.

Energy drinks drinken

Het is ook aangeraden om zoveel mogelijk energy drinks te kopen, want als je er een drinkt, vul je niet alleen je 'thirst'-, maar ook om je 'rest'- en 'food'-meter gedeeltelijk aan met een blikje. Wij vonden die energydrankjes vooral handig bij het verkennen van een grot, want je weet nooit hoe diep een grot is.

Berries en yarrow eten

Omdat berries en yarrow je dorstmeter amper aanvullen, is het geen goed plan om hierop te vertrouwen. Je moet wel heel veel berries en yarrow eten om je 'thirst' meters gevuld te krijgen. Wanneer je bijna bent uitgedroogd en er geen waterbron vlakbij is, kan het echter wel van pas komen om je wat extra tijd te geven in je zoektocht.

Uit je flask drinken

Als laatste is het erg aangeraden om een flask in handen te krijgen, omdat je er water van een bron in kunt opslaan. Dat is erg handig als je voor een lange periode in een gebied bent waar geen water te bespeuren is.

Hier vind je een Flask in Sons of the Forest

Om een flask te vinden in Sons of the Forest, moet je een 3D Printer vinden. Er zijn er meerdere te vinden op het eiland, maar eentje kan je gemakkelijk vinden in een bunker in het westen, net ten noordenwesten van het meer waar vijf rivieren in samenkomen.

Dit is de locatie waar je een 3D-printer vindt.

Dit is ook de bunker waar je een van je keycards moet gebruiken. Dit gebouw wordt met een groene cirkel op je GPS aangeduid en je weet dat de bunker vlakbij is als je een golfkarretje in het gewas tegenkomt.

Vlakbij de ingang van de bunker vind je een kleine kamer een 3D Printer naast een laptop staan. Doorzoek de laptop tot je een flask op het scherm ziet verschijnen, houdt vervolgens E ingedrukt om er een te printen.

Je hebt 100ml aan Printer Resin nodig om een flask te maken via dit apparaat. Als je die printer voor de eerste keer gebruikt, dan zal er nog genoeg resin inzitten. Je kan ook extra printer resin vinden in de schappen van dezelfde kamer.

Nu je een flask hebt, kun je deze vullen met water uit een bron!

Is er een Water Collector aanwezig in Sons of the Forest?

Het korte antwoord op deze vraag is nee. Er is geen Water Collector aanwezig in Sons of the Forest. Wat niet is, kan echter nog komen in een toekomstige update.

Je kan wel nog turtle shells vinden, waar in The Forest een Water Collector mee gemaakt kon worden. In Sons of the Forest zijn turtle shells echter (voorlopig) nutteloos. Ofwel wordt de Water Collector nog aan de game toegevoegd, of er moet nog een nieuw item komen dat we craften met deze turtle shells.

Gelukkig kan je nog even voort met de bovenstaande manieren om water op te vangen.

Veel succes met het overleven in Sons of the Forest!

Read this next