Skip to main content

Sons of the Forest wapen locaties en de beste wapens uitgelegd

Zo krijg je alle melee en afstandswapens in deze game.

In Sons of the Forest zijn er veel wapens, waaronder geweren en meleewapens, beschikbaar en die kun je gebruiken om vijanden te doden of te jagen op wilde dieren.

De meeste van die wapens zijn te vinden in specifieke gebieden, maar er zijn er ook die je eerst moet craften. Om alle wapen te vinden in Sons of the Forest heb je specifieke items, zoals de schep en verschillende Keycards, nodig.

Niet alle wapens zijn even nuttig als anderen en daarom hebben we hieronder de beste wapens, alle wapen locaties en elk wapen recept om ze te kunnen craften opgelijst. Je kunt ook springen naar een specifieke locatie van een wapen, als je graag meer details wilt over hoe je het wapen krijgt. Op onze website vind je ook een gids over de locatie van de bijl.

Op deze pagina:

De beste wapens in Sons of the Forest uitgelegd

Er zijn momenteel 16 wapens in Sons of the Forest:

Er zijn ook drie te craften wapens:

  • Crafted Bow
  • Crafted Club
  • Crafted Spear

Je kunt ook explosieven zoals Timed Bombs oprapen en er Molotov Cocktails van maken, maar dat staat niet in de bovenstaande lijst. Het is echter wel belangrijk dat je weet dat die erg effectief zijn om groepen vijanden uit te schakelen.

Van de 19 bovenstaande wapens beschouwen we de Compound Bow, Crafted Spear, Katana en Shotgun als de beste wapens in Sons of the Forest en hieronder ontdek je waarom:

Compound Bow

Aangezien je verschillende soorten pijlen kunt afvuren met de Compound Bow en een headshot een instakill is voor vijanden, beschouwen we dit als een van de beste wapens in Sons of the Forest.

Je kunt hem het best gebruiken tegen vijanden op middellange en lange afstanden. Daarom raden we ook aan om steeds een knop voor een melee wapen in te stellen, want zo kun je snel van wapen wisselen als je vijand te dichtbij komt.

Crafted Spear

De Crafted Spear is een van de makkelijkste te krijgen wapens, omdat je er enkele wat stokjes, duct tape en een mes voor nodig hebt om het te kunnen maken. Het is misschien niet het meest krachtige wapen dat beschikbaar is, maar is uiterst efficiënt tijdens gevechten. Je kunt deze speer zowel van dichtbij als voor veraf gebruiken en daarom is dit wapen perfect om verschillende vijand-types mee uit te schakelen.

Je kunt deze Spear ook gebruiken om te jagen op dieren als je meat of huiden nodig hebt om het Hide Armor te maken.

Katana

Ondanks dat dit wapen slecht is om aanvallen mee te blokkeren, denken we dat de Katana het beste melee wapen in Sons of the forest is omdat het erg krachtig en snel is. Het is perfect om er ledenmaten (van levende of doden vijanden) mee af hakken en hij is zelfs nog krachtiger als je je Strength stat verhoogd.

Met genoeg Strength, kan je zelfs snel komaf maken met bepantserde tegenstanders.

Shotgun

De Shotgun is waarschijnlijk op alle vlakken het beste wapens van Sons of the Forest, maar je moet wel op elk moment op je ammo blijven letten.

Het is extreem krachtig van dichtbij en van middellange afstanden, waardoor het perfect is voor stressvolle gevechten. Je moet er gewoon voor zorgen dat je jouw ammo bewaard voor momenten dat je het echt nodig hebt. Op andere momenten kun je beter een Pistol of Crafted Spear gebruiken in plaats van een Shotgun.

Je kunt beter de Shotgun aan Virginia geven, want zij heeftonbeperkte ammo als ze dit wapen gebruikt.

Recepten om wapens te craften in Sons of the Forest

Hier ontdek je hoe je de Crafted Bow, Club en Spear maakt in Sons of the Forest:

Naam wapenCrafting Materialen
Crafted Bow x1 Duct Tape
x1 Rope
x2 Stick
Crafted Club x1 Rope
x1 Skull
x1 Stick
Crafted Spear x1 Duct Tape
x2 Stick
x1 Utility Knife

Wanneer je de benodigde materialen hebt, open je jouw inventory met I en dan combineer je materialen om het gewenste wapen te maken.

In onze gids over het bouwen en craften, ontdek je alles over deze mechanic in Sons of the Forest.

Alle wapen locaties in Sons of the Forest

Hieronder vind je meer details over waar je alle wapens kunt vinden in Sons of the Forest:

Je krijgt ze niet allemaal aan het begin van de game en daarom leggen we je hieronder in alfabetische volgorde uit hoe je elk wapen kunt krijgen in Sons of the Forest. Omdat we een gids over bijl locaties hebben gemaakt, vind je hieronder geen bijlen terug.

Locatie van de Compound Bow in Sons of the Forest

De Compound Bow vind je in een bunker die op je GPS-Locator wordt aangeduid met een groene cirkel in het zuidwesten van de map wordt aangeduid. Om toegang te krijgen tot deze bunker moet je hem met een schep in een modderig gebied uitgraven.

Wanneer je in de bunker binnengaat, ga je door de eerste deur aan je rechterkant en voorbij de 3D printer en het bed vind je de Compound Bow naast een dood lichaam.

Pak ook zeker de silencer op het bureau van de 3D Printer mee.

Locatie van de Crossbow in Sons of the Forest

Je hebt eerst een Maintenance Keycard nodig als je de Crossbow wilt vinden en daarvoor heb je de schep nodig.

Als je de Maintenance Keycard hebt, ga dan naar een grot in het noordenwesten van het eiland die met een groene cirkel gemarkeerd is op je GPS Locator. Het is net ten noorden van het grote meer vlakbij het strand. Je bent in het juiste gebied als je twee met planten bedekte golfkarretjes ziet.

Je moet door het luik in de grot naar binnen gaan en jouw Maintenance Keycard gebruiken op de blauwe kaartlezer bij de schappen.

De Crossbow vind je vlakbij een lijk naast de schappen met planten op en net voor het onder water gelopen deel.

Locatie van de Electric Chainsaw in Sons of the Forest

Je vindt de Electric Chainsaw in het gebied waar je ook de Guitar ontgrendelt, maar je hebt wel een Maintenance Keycard nodig om toegang tot beide wapens te krijgen.

De Electric Chainsaw kun je vinden in een bunker die we, in het westelijke deel van het eiland, vlakbij het strand in het noordwesten van het meer waar vijf rivieren op uitmonden, met een groene cirkel op je GPS Locator markeerden.

Gebruik je Maintenance Keycard om toegang tot een gym krijgen, ga dan meteen naar links, ga voorbij het gebied met de spa en ga met de trap naar de eetkamer boven je.

Hou de Maintenance Keycard nu voor de kaartlezer aan de deur aan de rechterkant van het water en voor je de nachtclub binnengaat, wandel je in de eerste kamer aan je linkerkant binnen om een kleine cinema met zitzakken binnen te gaan.

De Electric Chainsaw zit in het dode lichaam dat op een zitzak voor de cinema zit.

Locatie van de Guitar in Sons of the Forest

Je vindt de Guitar in het gebied waar je ook de Electric Chainsaw vindt, maar je hebt wel een Maintenance Keycard om je een weg te kunnen banen naar beide wapens.

De Guitar bevindt zich in een bunker die we, in het westelijke deel van het eiland, vlakbij het strand in het noorden van het meer waar vijf rivieren in uitmonden, met een groene cirkel op je GPS Locator.

Gebruik je Maintenance Keycard om toegang tot een gym krijgen, ga dan meteen naar links, ga voorbij het gebied met de spa en ga met de trap naar de eetkamer boven je.

Blijf doorgaan voorbij het water en komt bij een nachtclub uit. De Guitar licht hier op de bar, links naast de dansvloer.

Locatie van de Katana in Sons of the Forest

De Katana ligt op de tweede verdieping van een bunker in het zuidoostelijke deel van de map.

Je hebt een Maintenance Keycard nodig om de deur vlakbij de ingang te openen, neem vervolgens de trap naar beneden, ga door de deur aan linkerkant om een filmpje te laten starten.

Ga dan naar beneden om de tweede verdieping te bereiken, betreedt dan de tweede kamer aan de rechterkant. Daar vind je Katana die in midden van de kamer wordt tentoongesteld.

Op de verdieping erboven vind je een Pistol als je er een nodig hebt en in de kamer ernaast aan de rechterkant vind je het Golden Armor dat je nodig hebt om verder te gaan met het verhaal.

Locatie van de Machete in Sons of the Forest

De Machete vind je in een leeggelopen rubberbootje op het noordelijke strand ten oosten van de grot waar je de Rebreather ontvangt.

Locatie van het Pistol in Sons of the Forest

We vonden het Pistol op twee locaties:

Pistol locatie 1

Dit Pistol vind je in een opblaasbaar rubberbootje vlakbij de westkust. Hij wordt met een paars symbool op je GPS Locator aangeduid.

Pas wel op als je naar dit bootje zwemt, want in dit gebied zwemmen er haaien die je aanvallen, zelfs als je op Peaceful Mode speelt.

Pistol locatie 2

Om dit Pistol te ontgrendelen, moet je meer stappen doorlopen en daarom raden we aan om het wapen op deze locatie enkel te gaan halen als je het op de eerste locatie niet hebt gevonden, je toch in het gebied bent en je een Maintenance Keycard in jouw inventory hebt zitten.

Het tweede pistol ligt in dezelfde bunker waar je de Katana, Putter en het Golden Armor vindt, maar dan op de verdieping erboven. Het ligt op de grond naast een lijk en een document.

Locatie van de Putter in Sons of the Forest Putter

Je moet een Maintenance Keycard hebben om de Putter te krijgen.

De Putter bevindt zich in een bunker die met een groene cirkel op het zuidoostelijke deel van het eiland is aangeduid. Dit is ook de plek waar je het Golden Armor vindt.

Gebruik de Maintenance Keycard om een deur vlakbij de ingang te openen, ga dan met de trap naar beneden en wandel door de deur om een cutscene te laten starten.

Na dat filmpje wandel je uit die kamer en ga je door de tweede deur aan de rechterkant. De Putter zit in een dood lichaam op de bank. Er liggen ook heel wat golfballen verspreid in de kamer.

Er staat ook een 3D Printer in deze kamer en die kun je gebruiken om items, zoals een flask om water in te doen en Grapple Hooks voor zipline rope te maken. Er staat ook een Tech Mesh waarmee je Tech Armor kunt maken.

Locatie van de Revolver in Sons of the Forest

Je hebt een schep nodig om de Revolver te vinden.

Wanneer je de schep hebt, ga je naar de groene cirkel in het noordoostelijke gebied van het eiland en daar vind je de Revolver in een ondergrondse bunker.

Graaf met de schep in het modderveld naast de meetapparatuur om de bunker op te graven, ga dan met de ladder naar beneden. De Revolver ligt op de vloer naast een lijk.

Locatie van de Shotgun in Sons of the Forest

Je hebt een schep nodig om de Shotgun te vinden.

De Shotgun ligt in een graf dat in je GPS Locator in de noorwestelijke zijde op het eiland is aangeduid met een paars symbool.

Graaf met je schep onder het houten kruis en uiteindelijk zul je een Shotgun en nog een GPS Locator opgraven.

Locatie van de Slingshot in Sons of the Forest

De Slingshot vind je net buiten de grot die leidt naar de schep, aan de westelijke zijde van het eiland, net ten oosten van het grote meer waar vijf rivieren op uitmonden.

Daar zie je verbrandde lijken op spiezen en bij een van de lijken vind je het Slingshot.

Locatie van de Stun Baton in Sons of the Forest

Je vindt de Stun Baton net buiten de grot waar je de Rope Gun vindt, in het westen op het eiland.

Volg de rivier naar een smalle waterval en hier ligt de Stun Baton tussen een hoop schedels.

Locatie van de Stun Gun in Sons of the Forest

De Stun Gun ligt in de noordelijkse grot aan de kust, dezelfde locatie waar je de Rebreather ontgrendelt.

Je komt achterin de grot een splitsing tegen, ga daar naar rechts en daar hangt de Stun Gun aan een lijk.

Veel plezier met het vinden van alle wapens in Sons of the Forest!

Read this next