Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sons of the Forest touw krijgen uitgelegd en de zipline Rope Gun locatie

Waar je beide soorten touw kan vinden, en de Rope Gun.

Je moet touw in Sons of the Forest hebben om vele resources en gereedschappen te maken, inclusief touwbruggen, ladders en de Crafted Bow.

Gezien je constant touw nodig hebt op het eiland hebben wij hieronder uitgeschreven hoe je touw krijgt in Sons of the Forest , inclusief waar je zipline touw krijgt, en de locatie van de Rope Gun, die je nodig hebt om op speciale plekken op het eiland te komen.

Mocht je meer hulp nodig hebben voor bij de survival dan hebben we ook guides over hoe je water en flasks krijgt, waar je alle bijlen vindt, hoe je de schep vindt en alle keycard locaties.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube
13 Beginners' Sons Of The Forest Tips - SONS OF THE FOREST BEGINNERS' GUIDE.

Hoe krijg je touw in Sons of the Forest

Er zijn een paar verschillende plekken waar je touw kunt krijgen in Sons of the Forest, inclusief:

  • Grotten.
  • Kannibalen kampen.
  • Verlaten kampen.
  • Bunkers.
  • Willekeurige containers.
  • Verlaten boten.

Grotten, Kannibalen kampen, verlaten kampen en bunkers

De gemene deler waar je voor wil zoeken wanneer je touw zoekt zijn plekken waar mensen (of vijanden) zijn, of zijn geweest. In onze ervaring heb je de beste kans wanneer je zoekt in de grotten, kannibalen kampen en verlaten kampen om consistent touw te krijgen in Sons of the Forest.

De kannibalen kampen en de meeste verlaten kampen zul je niet op je GPS Locator map terug vinden. Probeer dus in plaats daarvan alert te zijn voor muziek wanneer je er een wil vinden.

Een andere mogelijkheid is om jezelf te laten vangen door de vijand, die je vervolgens naar hun kamp brengt. Maar dit is geen aanrader gezien je sterft en terug gezet wordt naar je laatste savegame wanneer je een tweede keer gevangen wordt.

Containers

Elke container die je opent heeft een kans om touw te bevatten. Deze spawnen op willekeurige plekken maar we hebben wel gemerkt dat je een hogere kans hebt om touw te krijgen wanneer je in - of dichtbij - een kamp of grot bent.

Zelfs wanneer je nu niet precies touw nodig hebt, willen je aanraden om elke container te doorzoeken en elk beetje touw wat je kunt vinden op te pakken.

Je kan zelfs houten kratten open breken om naar touw te zoeken.

Verlaten boot

Wanneer je in de buurt van het strand bent en je bent opzoek naar touw dan raden we je ook aan om op de kustlijn te zoeken naar verlaten boten. Het is niet de moeite waard tenzij je echt wat touw nodig hebt, gezien ze niet altijd loot bevatten. Maar wanneer je toch langs een boot loopt kan het geen kwaad om even te kijken.

Wees echter voorzichtig wanneer je naar een boot moet zwemmen. In het water vind je namelijk haaien, die je zelfs op Peaceful Mode kunnen beschadigen.

Hoe krijg je het zipline touw in Sons of the Forest

Zipline touw verschilt van normaal touw, gezien het gebruikt wordt om ziplines voor je Rope Gun te maken. Deze kun je gebruiken om makkelijk over het eiland en door de grotten te reizen.

Hoewel je het zipline touw op dezelfde (hierboven genoemde) plekken kan vinden, is het ook een optie om het te craften in Sons of the Forest.

Om zipline touw te craften heb je nodig:

  • Grappling Hooks.
  • Rope.

Wanneer je Grappling Hooks en touw hebt, open je inventory met 'I' en plaats ze op het crafting gedeelte om zipline touw te maken.

Je kan touw krijgen op de manieren die hierboven staan maar om Grappling Hooks te krijgen moet je een 3D Printer gebruiken. Het kost je 100ml aan Printer Resin om Grappling Hooks te maken.

Er zijn verschillende 3D Printer locaties, maar we vonden er een vrij makkelijk in een bunker op het westerlijke deel, ten noordwesten van het meer waar vijf rivieren naartoe lopen.

Kun je touw maken in Sons of the Forest?

Nee, op het moment van schrijven is het niet mogelijk om zelf touw te maken in Sons of the Forest. Dit is een groot verschil vergeleken met de voorganger van Sons of the Forest, genaamd The Forest, waar je dit wel in kon doen.

Echter, gezien het maken touw niet in de originele uitgave van The Forest zat en later via een patch werd toegevoegd, bestaat er een kans dat manieren om touw te maken later nog worden toegevoegd aan Sons of the Forest in een latere update.

We weten echter helemaal niet zeker dat dit zal gebeuren, dus je zal nu simpelweg moeten zoeken op de locaties die we hierboven hebben genoemd.

Zipline Rope Gun locatie in Sons of the Forest

De Rope Gun kun je vinden aan het einde van een gevaarlijke grot, in het westerlijke deel van het eiland, een klein stuk ten zuiden van het meer waar vijf rivieren naartoe lopen.

Als je de game niet op Peaceful Mode speelt, dan zullen er veel vijanden in deze grot zijn richting de Rope Gun. We raden je aan om goeie wapens en veel explosieven mee te nemen om met ze af te rekenen.

Vergeet ook niet je game te saven voordat je de grot ingaat!

Het zal even duren voordat je in deze grot de Rope Gun vindt gezien je hem helemaal aan het einde vindt. Je weet dat je er dichtbij komt wanneer je een vijand in de muur moet opblazen.

Wanneer je dat hebt gedaan, blijf dan rechtdoor gaan totdat je in een nauwe tunnel komt die naar een stijl pad leidt die uiteindelijk opsplitst. Volg daar het linker pad en blijf rechtdoor gaan totdat je de Rope Gun in een zwarte doos aan het einde vindt.

Daarna kun je de Rope Gun gebruiken op de zipline boven je om de grot weer uit te komen.

Nu je de Rope Gun hebt kun je je zipline touw gebruiken om snelle routes te creeeren, of nieuwe gebieden in bunkers en grotten mee te ontdekken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Sons of the Forest

PC

Related topics
Over de auteur
Joël Nicola avatar

Joël Nicola

Online Zweter

Reacties