Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sons of the Forest bouwen en craften uitgelegd

De helft van de tijd verkennen en de andere helft houthakken.

Om te kunnen overleven in Sons of the Forest moet je leren hoe je dingen bouwt en craft, want enkel zo krijg je de nodige gereedschappen en gebouwen om jezelf te beschermen.

Gevaar in Sons of the Forest schuilt zich achter elke steen of in elke grot. Van het voorzien van de nodige menselijke behoeften, zoals honger, tot het doorstaan van extreme weersomstandigheden, er is in deze game veel om je ongerust over te maken. Alsof dit nog niet genoeg was, zullen mutanten en kannibalen je aanvallen van zodra ze jou zien.

Daardoor vraagt elk verkenningstocht wat voorbereiding. In deze gids vertellen we hoe je dingen bouwt en hoe je gereedschap en wapens maakt, want enkel zo kun je levend van dit vreemde eiland geraken in Sons of the Forest.

Op deze pagina:

Zo bouw je in Sons of the Forest

Je bouwt in Sons of the Forest door de instructies uit het boek te volgen en je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Hoewel dit in het begin erg moeilijk lijkt, geeft dit systeem je erg veel vrijheid bij het bouwen.

De eerste methode die je kunt gebruiken om te bouwen in Sons of the Forest is gebaseerd op het stapelen of het verbinden van materialen, zoals stokken, houtblokken en zelfs schedels! Dit geeft je veel vrijheid en tot op een bepaalde hoogte de ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten. Dat komt vooral omdat je geen recept nodig hebt om iets te maken. Stokken kun je bijvoorbeeld op de grond leggen om een klein hek te maken of je kunt houtblokken in verschillende groottes hakken om een helling of trap te maken. Je kunt ook altijd je boek raadplegen en in je rechterhand vasthouden, om je opties bekijken en wat inspiratie te krijgen.

De eerste stap van deze methode is het leggen van een stok of houtblok op de plaats waar je iets wil bouwen. Dan, terwijl je een ander item vasthoudt, ga je in interactie met het voorwerp dat er al ligt en kijk je of er een witte pijl of een stippellijn verschijnt. Hiermee zegt de game in welke richting je dit item ten opzichte van het andere kunt plaatsen. Nu moet je jouw fantasie gebruiken en bedenken wat je hiermee kunt maken.

Bij de tweede methode gebruik je een recept uit je boek wanneer je dat met je linkerhand vasthoudt. In deze mode, vind je verschillende recepten voor de verschillende soorten bouwwerken die van pas komen. Wanneer je er graag een van wilt bouwen, moet je het selecteren en plaatsen op de locatie waar je het wilt bouwen. Vervolgens plaatst de game een doorzichtige versie van die constructie, een blueprint, en kun je er de benodigde materialen gewoon naartoe brengen.

Deze methode is minder creatief en vraagt vooral dat je specifieke stappen zet om dat project af te werken. Als je de game alleen speelt, kun je aan Kevin vragen of hij je wilt helpen met bouwen. Hij gaat de materialen dan voor je halen en brengt ze zelfs naar de juiste plek.

Zo craft je in Sons of the Forest

Om de meeste items te kunnen craften in Sons of the Forest, moet je de crafting mat gebruiken. Die is een onderdeel van je rugzak. Je crafting mat zie je door in je inventory te gaan. Het grote grijze gebied in het midden dat omringd wordt door je items, dat is de crafting mat. Die mat kun je ook gebruiken om items zoals Canned food en je zaklamp te openen of op te laden.

Dankzij dit systeem kan je veel verschillende items craften. De game geeft je het recept van sommige items wanneer je voor het eerst alle nodige onderdelen verzameld hebt. Om te weten in welke recepten een item zoal voorkomt, selecteer je het item, kies je de 'combine'-functie en plaats je de cursus op het kleine tandwiel rechtsboven de mat. Nu krijg je te zien wat je met dat item kunt craften en welke items je hiervoor verder nog nodig hebt. Wanneer je alles hebt verzameld op de crafting mat, klik je op het tandwiel en craft je het item.

Je kan natuurlijk ook experimenteren. Je kan een item waar je nieuwsgierig over bent selecteren, en vervolgens naar je andere items kijken of er één niet meer grijs gekleurd is. Dat is een item dat je kan combineren met je selectie.

Sons of the Forest crafting recepten

Aangezien de game je niet vertelt welke games je kunt craften op deze manier, vind je hieronder een overzicht van Sons of the Forest crafting recepten:

 • Molotov - 1x Cloth, 1x Vodka Bottle.
 • Time Bomb - 1x Watch, 1x Circuit Board, 1x Wire, 5x Coins, 1x Duct Tape, 1x C4 Brick
 • Crafted Spear - 2x Stick, Utility Knife, 1x Duct Tape
 • Crafted Bow - 2x Stick, 1x Rope, 1x Duct Tape
 • Crafted Club - 1x Stick, 1x Rope, 1x Skull
 • Leaf Armor - 1x Cloth, 10x Leaf
 • Hide Armor - 1x Cloth, 2x Animal Hide
 • Bone Armor - 4x Bones, 1x Rope, 1x Duct Tape
 • Stone Arrow - 4x Small Stone, 2x Feather, 2x Stick
 • Tech Armor - 1x Tech Mesh, 1x Wire, 1x Circuit Board, 1x Duct Tape, 1x Batteries
 • Repair Tool - 1x Stick, 1x Rope, 1x Stone
 • Torch - 1x Stick, 1x Cloth
 • Zipline Rope - 1x Grappling Hook, 1x Rope
 • Health Mix - 1x Yarrow, 1x Aloe Vera
 • Health Mix + - 1x Aloe Vera, 1x Horsetail, 1x Fireweed
 • Energy Mix - 1x Chicory, 1x Arrowleaf
 • Energy Mix + - 1x Chicory, 1x Devil’s Club, 1x Fireweed

Er zijn ook items die je enkel kunt craften met een 3D Printer. Er zijn in totaal vier 3D printers op het eiland beschikbaar. Een daarvan vind je in een verborgen faciliteit die je kunt bereiken via de ingang van de grot die we hieronder op de map hebben aangeduid.

Het verschil tussen normale items om te craften en items die je maakt met de 3D Printer is vooral dat ze Resin nodig hebben. Dat is een consumable dat verbruikt wordt door een 3D Printer.

Dit zijn de items die je kunt maken met een 3D Printer en hoeveel Resin je nodig hebt:

 • Arrow - 50 ml Resin
 • Flask - 100 ml Resin
 • Mask - 150 ml Resin
 • Grappling Hooks - 100 ml Resin
 • Tech Mesh - 250 ml Resin
 • Sled - 1000 ml Resin

Nu weet je alles wat je moet weten over hoe je dingen bouwt en craft in Sons of the Forest.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Sons of the Forest

PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties