Skip to main content

Sons of the Forest bijl locatie: waar vind je de Modern Axe en Firefighter Axe

Kap ermee.

Er zijn verschillende bijlen in Sons of the Forest die elk verschillende sterktes hebben. Je kan ze gebruiken om bomen, houten gebouwen en planten om te hakken maar ook als wapen.

Op het moment van schrijven zijn er maar drie bijlen in de game, maar dit kan veranderen in toekomstige updates.

Om je te helpen craften en een beter wapen te vinden, geven we hier een overzicht van de beste bijlen, en locaties waar je bijlen kunt vinden in Sons of the Forest op dit moment zoals waar je de Modern Axe en Firefighter Axe kunt vinden, en wat we weten over de Climbing Axe.

Op deze pagina:

Sons of the Forest beste bijl uitgelegd

De Tactical, Modern, en Firefighter Axe doen allemaal hetzelfde: bomen en planten omhakken, houten gebouwen afbreken en ze zijn te gebruiken om jezelf te verdedigen.

Elke bijl heeft echter andere speed en damage stats.

De beste bijl in Sons of the Forest wat damage betreft is de Firefighter Axe. De beste bijl qua speed is dan weer de Tactical Axe. De Modern Axe houdt het midden en balanceert speed en damage.

Je kan met je muis over deze items gaan in je inventory om deze stats te zien. Groen staat voor speed, rood voor damage en de gele balk toont hoe goed hij is om je mee te verdedigen.

Wat dus de beste bijl is, is afhankelijk van waar je deze voor wilt gebruiken. Wij geloven dat de Modern Axe de beste bijl is als manusje-van-alles, maar soms is de damage die de Firefighter Axe doet echt het verlies aan snelheid waard. Zeker als je bomen omhakt! Als je de Firefighter Axe gebruikt tegen vijanden, moet je wel rekening houden met de timing van je zwaaien.

Sons of the Forest Tactical Axe locatie

De Tactical Axe is het gemakkelijkste te vinden aangezien deze in het Emergency Pack zit dat je krijgt aan het begin van elke nieuwe playthrough. Je moet deze openen in je inventory (druk op 'I') en je krijgt meteen een Tactical Axe, GPS, aansteker en guide book.

Sons of the Forest Modern Axe locatie

De Modern Axe is te vinden op een kampeerplek aan de noordwestelijke kant van het eiland, tussen de twee grote rivieren die hier lopen.. Je bent op de goede plek als je muziek begint te horen.

Wanneer je in het kamp arriveert zal je de Modern Axe vinden in het lijk van een ongelukkige kampeerder. Het ligt net buiten een tent. Wanneer je deze opgeraapt hebt kan je deze equippen via je inventory of een hotkey instellen.

De Modern Axe zit vast in dit lijk. Auwch.

Firefighter Axe locatie

De Firefighter Axe in Sons of the Forest is het moeilijkst te vinden aangezien je eerst de schop moet vinden.

Wanneer je de schop hebt, ga je naar de groene cirkel op je GPS die een bocht in de rivier aanduidt in het noordwesten van je map. Het ligt ten zuiden van de rivier die naar het strand loopt.

Gebruik de schop om te graven in het gebied met alle landmeetkundige apparatuur. Het duurt even om te graven maar uiteindelijk zie je de ingang van een bunker.

Ga de ladder af en wandel naar het einde van de gang. Daar vind je de Firefighter Axe aan de muur.

Voor je hier vertrekt, wil je waarschijnlijk ook de keycard oprapen in de andere kamer van deze bunker. Er is ook een 3D Printer in dezelfde kamer, waarmee je verschillende handige tools kunt maken, waaronder een flask om water in te bewaren.

Zit de Climbing Axe in Sons of the Forest?

Nee, de Climbing Axe zit op het moment van schrijven nog niet in Sons of the Forest. We vermoeden wel dat deze in een toekomstige update nog komt.

De Climbing Axe is namelijk te zien in een officiële screenshot van het inventory scherm. Daarom dat we vrij zeker zijn dat deze er nog aan zit te komen.

Niet gemakkelijk om te zien, maar de Climbing Axe ligt hier naast de beenderen.

We weten nog niet wanneer dit zal zijn, en de plannen van de developers kunnen veranderen. Voorlig moeten we het echter doen met het andere materiaal dat we hebben om te klimmen in Sons of the Forest.

Veel geluk met overleven in Sons of the Forest!

Read this next