Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sons of the Forest armor locaties, recepten, en hoe Golden Armor te krijgen uitgelegd

Inclusief het beste armor voor bescherming en stealth.

Er zijn verschillende types aan armor in Sons of the Forest, sommigen daarvan bieden je bescherming, terwijl anderen juist weer je stealth capaciteiten verhogen.

Het Golden Armor geeft je daarnaast de beste bescherming tegen demons in Sons of the Forest, maar is alleen nuttig voor delen uit de verhaalmissies.

Of je nu meer bescherming of betere stealth wil hebben, of misschien zelfs meer van het enge verhaal wil ontdekken, we hebben alle armor locaties en recipes hieronder, inclusief hoe je het Golden Armor krijgt.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube
13 Beginners' Sons Of The Forest Tips - SONS OF THE FOREST BEGINNERS' GUIDE.

Sons of the Forest beste armor uitgelegd

Het beste armor voor je hangt af van hoe jij combat het liefst aangaat.

Het beste armor qua bescherming in Sons of the Forest is het Tech Armor, terwijl het beste armor voor stealth het Leaf Armor is. Beiden hebben echter ook hun keerpunten, Tech Armor kost bijvoorbeeld Printer Resing per stuk om te maken en Leaf Armor biedt je matige bescherming.

Gezien deze keerpunten is het niet persé noodzakelijk om Tech Armor voor bescherming te gebruiken, of Leaf Armor voor al je stealth. Wanneer je hier meer tussenin wil zitten is Creepy Armor een goede optie. Het is zeer geschikt voor bescherming en je kan meer stukken ervan krijgen door kannibalen om te brengen.

Sons of the Forest.

Als alternatief voor stealth is ook het Bone Armor het overwegen waard. Hier krijg je nog steeds een stealth bonus van maar het biedt je wel veel meer bescherming, waardoor wanneer stealth fout gaat je nog een goeie kans maakt.

Hide Armor is een fantastische set om te gebruiken totdat je of Creepy Armor, of Tech Armor krijgt.

Als laatste punt raden we je niet om het Golden Armor te dragen tenzij je het op moet nemen tegen demons, gezien dat het enige is waar het armor goed tegen is. Je hebt dit wel nodig voor de hoofdverhaallijn, maar op het moment van schrijven is het nog niet handig in andere situaties.

Sons of the Forest Golden Armor locatie

Je vindt het Golden Armor op level twee van een bunker op het zuidoostelijke deel van de map.

Je hebt hiervoor wel een Maintenance Keycard nodig. Ga na het gebruiken hiervan de trap af, door de deur links en je krijgt een cutscene.

Ga hierna naar level twee beneden, ga vervolgens de derde kamer aan je rechterkant in. Je weet dat je goed zit wanneer buiten de kamer slijm ziet.

Je vindt het Golden Armor vervolgens op de bank in deze kamer, maar je moet wel dieper het mortuarium in om de Golden Mask bovenop een lijk te vinden.

Hoe krijg je Creepy Armor in Sons of the Forest

Creepy Armor vind je op de kannibalen, die je dus moet vermoorden om er stukken van op te pakken.

Je vindt de kannibalen vooral in grotten of in hun kannibalenkampen. Grotten kun je op je GPS Locator vinden, maar de kampen niet.

Wanneer je je Creepy Armor in grotten zoekt raden we je wel aan om explosieven mee te nemen, gezien dit groepen verslaan een stuk makkelijker maakt. Probeer ook genoeg bescherming aan te hebben, zoals Tech of Hide, en neem een gun of boog mee.

Daarnaast is het altijd een goed idee om je game te saven voordat je de kannibalen te lijf gaat. Als je wel verliest dan mis je hierdoor niet al te veel progressie.

Hoe krijg je Tech Armor in Sons of the Forest

Om Tech Armor in Sons of the Forest te krijgen, moet je het craften.

Dit is wat je nodig hebt om een stuk Tech Armor te maken:

 • x1 Battery
 • x1 Circuit board
 • x1 Duct tape
 • x1 Tech mesh
 • x1 Wire

Batteries, circuit boards, duct tape, en wire kun je allemaal in willekeurige containers, in bunkers en soms in grotten vinden.

Tech mech daarentegen kun je alleen krijgen wanneer je een 3D Printer gebruikt, en kost je 250ml aan Printer Resin.

Er zijn andere 3D Printer locaties maar we hebben een makkelijke gevonden in een bunker in het westerlijke deel, ten noordwesten van het meer waar vijf rivieren heen stromen.

Wanneer je alle benodigheden hebt voor Tech Armor, open je inventory met 'I', en plaats ze allemaal op het crafting deel, en maak vervolgens een stuk van het Tech Armor.

Hoe krijg je Leaf Armor in Sons of the Forest

Ook voor Leaf Armor moet je craften maar het is gelukkig een van de makkelijkste armors om te maken.

Alles wat je nodig hebt om Leaf Armor te maken is:

 • x1 Cloth
 • x10 Leaf

Cloth vind je op plekken waar mensen zijn geweest, zoals kampen en bunkers, en leaves kun je vinden door met je bijl op struiken op het eiland in te slaan.

Hoe krijg je Bone Armor in Sons of the Forest

Net zoals de meeste armor sets, moet je Bone Armor ook craften.

Dit is wat je nodig hebt om Bone Armor te maken in Sons of the Forest:

 • x4 Bone
 • x1 Duct tape
 • x1 Rope

We hebben een volledige guide over hoe je touw (rope) krijgt, maar over het algemeen zal je het kunnen vinden op plekken waar mensen zijn geweest, zoals bunkers, kampen en in grotten. Je kan het ook in willekeurige containers vinden en bij de kannibalen kampen.

Duct tape vind je in soortgelijke locaties, maar je kan het ook vinden door containers te doorzoeken.

Bones vind je ook in grotten, of op lijken, maar de meest consistente manier om dit te krijgen is het verbranden van dooie lichamen.

Hoe krijg je Hide Armor in Sons of the Forest

Als laatste het Hide Armor, die ook gemaakt wordt door het te craften.

Voor Hide Armor heb je nodig:

 • x1 Hide
 • x1 Cloth

Cloth vind je op plekken waar mensen zijn geweest, zoals kampen en bunkers, maar je zal dieren moet skinnnen om hide te krijgen. Als je je munnitie wil sparen tijdens het jagen kun je wapens zoals een speer of boog gebruiken om mee te jagen.

Success met het overleven in Sons of the Forest!

Read this next