Skip to main content

Sonic the Hedgehog LEGO-set aangekondigd

Release nog niet voor meteen.

Via het LEGO Ideas-platform is een nieuwe LEGO-set goedgekeurd die gebaseerd is op Sonic the Hedgehog. De set bevat enkele obstakels uit Green Hill Zone, evenals een gigantische Doctor Robotnik.

Via LEGO Ideas kunnen fans zelf creaties insturen die worden beoordeeld door de rest van de community. Van zodra 10.000 mensen het idee steunen, wordt de haalbaarheid ervan onderzocht door LEGO zelf. Het bedrijf heeft nu officieel zijn goedkeuring gegeven voor het Sonic-ontwerp van de 24-jarige Viv Grannell.

"Ik ben al heel mijn leven geïnteresseerd in Sonic. Aangezien die franchise perfect is voor LEGO, ben ik het afgelopen jaar bezig geweest met het promoten van mijn idee. De uiteindelijke selectie van de set is het meest spannende geheim dat ik ooit heb moeten bewaren", aldus Grannell.

Wanneer de set precies uitkomt, is nog niet geweten. In juni viert Sonic zijn dertigste verjaardag, maar vermoedelijk is dat te vroeg voor de release van de LEGO-set. Vorig jaar kwam er ook al een Super Mario LEGO-set uit.

Read this next