Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sonic The Hedgehog 4 niet van Sonic Team

Sonic Rush-studio krijgt de eer.

Sonic The Hedgehog 4, de game die eerder bekend stond onder de naam Project Needlemouse, wordt niet gemaakt door Sonic Team, de studio die – zoals de naam impliceert – normaal gezien verantwoordelijk is voor de franchise. Dat verraad een lijst met te verwachten games op Xbox Live.

In plaats van Sonic Team is het de studio Dimps die druk werkt aan Sonic 4. Dimps was eerder verantwoordelijk voor de Sonic Rush-games die verschenen op Gameboy Advance en Nintendo DS. Dat zal voor velen goed nieuws zijn aangezien Sonic Rush enorm goed ontvangen werden door zowel pers als publiek in een tijd dat de Sonic-franchise in een serieuze dip zat. Misschien kunnen ze opnieuw een dergelijke comeback maken?

Sonic The Hedgehog 4 wordt een klassieke 2D Sonic-game met high definition graphics. De game zal in vier episodes uitgebracht worden op Xbox Live en PlayStation Network. Episode I wordt deze zomer verwacht.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties