Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sonic Frontiers is bijna twee keer zo groot als Sonic Forces op de Switch

Een open wereld brengt veel data met zich mee.

Sonic Frontiers gaat op de Switch 10,4 GB in beslag nemen. Sonic Forces neemt op diezelfde console 6,6 GB in beslag en Sonic Colors: Ultimate 6,8 GB, aanzienlijk kleiner dus. Dat geeft alvast een beeld van hoeveel groter de open wereld van Sonic Frontiers is ten opzichte van vorige Sonic games.

In Sonic Frontiers gaat Sonic naar vermiste Chaos-smaragden op zoek. Tijdens de zoektoch strandt Sonic op een oud eiland waar ongewone wezens rondlopen. Op het eiland vecht je tegen hordes aan krachtige vijanden en ontdek je een wereld vol actie, avontuur en mysterie.

Sonic is de volgende franchise die de stap naar een open wereld maakt. Nu kun je ook in de zogeheten "open-zone" platformen over de vijf grote Starfall eilanden.

Sonic Frontiers komt op 8 november voor pc, Playstation 4/5, Switch, Xbox One en Xbox Series X/S uit.

Over de auteur

Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Contributor

Menno begon op zijn zesde met gamen op de DS en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden op de Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus! Speelt alle genres games van (J)RPG tot platformers, alleen sportgames zie je hem niet snel spelen. Of telt watersport ook?

Reacties