Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sniper Elite 5 aangekondigd

Komt in 2022 uit voor pc en consoles.

Sniper Elite 5 is het nieuwste deel in de Sniper Elite-franchise en komt in 2022 uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Dat kondigt ontwikkelaar Rebellion Developments aan via zijn website.

Sniper Elite 5 speelt zich af in Frankrijk in 1944 en draait rond terugkerende protagonist Karl Fairburne. Karl sluit zich aan bij het Franse verzet en krijgt de taak om de Atlantikwall te verzwakken en Operation Kraken te verstoren. Dat project zou de oorlog wel eens kunnen beëindigen voor de geallieerden de kans krijgen om Europa te bevrijden.

Om in zijn opzet te slagen, reist hij naar verschillende locaties in Frankrijk en krijgt hij de opdracht om hooggeplaatste Nazi-officieren te vermoorden. Dat doe je door middel van stealth en als sluipschutter. De game bevat een nieuw reissysteem dat van de game een sandbox maakt en je dus ook meer opties geeft om je doelwitten uit te schakelen.

Bekijk op YouTube

Verder bevat de game een coöperatieve modus, PVP, locaties uit de echte wereld, geavanceerde gunplay physics, multiplayer, tal van aanpassingsmogelijkheden op vlak van je wapens en een verbeterde kill cam.

Als laatste kondigt Rebellion aan dat hij binnenkort meer informatie geeft over het pre-orderen van de game, de release van de fysieke versies van de game en welke zaken de Season Pass bevat. Daarnaast laat hij ook weten dat er momenteel geen concrete plannen zijn om de game uit te brengen op de Nintendo Switch.

Wie graag meer te weten komt over de Sniper Elite-franchise, leest best eens de Sniper Elite 4 review van Carl.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Sniper Elite 5

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties