Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sniper Elite 3 patch op Xbox One bedraagt tien gigabyte

Alleen voor de retailversie.

De retailversie van Sniper Elite 3 voor de Xbox One heeft direct na installatie een update van tien gigabyte nodig om te functioneren. De volledige installatie gebruikt net geen twintig gigabyte op je harde schijf, waarvan de patch er veertien gigabyte levert.

De patch brengt verschillende verbeteringen aan de game toe en verlaagt de totale benodigde schijfruimte van 21 naar negentien gigabyte. Dat heeft ontwikkelaar Rebellion aan Eurogamer verklaard.

"Het belangrijkste deel van de update synchroniseert data tussen de retailversie en de digitale downloadversie van Xbox Live. In de weken waarin we de code verzenden om ze te laten produceren en uitgeven blijven we niet wachten en pauzeren, maar blijven we aan de game werken. Zo maken we verbeteringen en optimalisaties," zo luidt de officiële verklaring.

"We zijn ook begonnen met werken aan een downloadbare uitbreiding voor de multiplayer en een klein deel van de update verschaft een compatibiliteitspakket. Gewoon om zeker te zijn dat iedereen dezelfde ervaring op multiplayergebied heeft."

De doorlopende optimalisatie zorgt ervoor dat Sniper Elite 3 op een scherpe resolutie van 1080p draait op zowel de PlayStation 4 als de Xbox One. De studio benadrukt ook dat de game het lange wachten waard is.

Voorts verzekert Rebellion dat de grootte van toekomstige updates kleiner is. Andere spelconsoles moeten net na installatie de patch ook downloaden, maar voor de PlayStation 3, PlayStation 4 en Xbox 360 is die veel kleiner. De game komt ook uit op de pc. De releasedatum van Sniper Elite 3 is 27 juni 2014.

Over de auteur

Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties