Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

SmartGlass lanceert mogelijk in oktober

Samen met Windows 8.

Op de E3 kondigde Microsoft Xbox SmartGlass aan. SmartGlass maakt verbinding tussen je Xbox 360 en je tablet of smartphone. Op je device is dan extra informatie te zien over de game. Mogelijk worden er in de toekomst ook gameplay-elementen ontwikkeld voor het tweede scherm. Mogelijk heb je dan een grote map van de spelwereld op je scherm terwijl je speelt of kun je door de touchbediening makkelijk dingen uit bijvoorbeeld een inventaris selecteren. In die opzichten doet het dus een beetje denken aan de nieuwe controller van de Wii U.

SmartGlass kreeg nog geen concrete releasedatum mee. We moesten het doen met vage omschrijvingen als 'najaar 2012' of 'met de feestdagen'. Toch blijft er tussen neus en lippen door telkens oktober genoemd worden door mensen binnen Microsoft. Gameplay interviewde de brand manager van Xbox en ook hij liet zich ontvallen dat oktober de maand van release zou zijn.

Met name 26 oktober zou een logische datum zijn. Dan verschijnt namelijk Windows 8, het nieuwe besturingssysteem. Aangezien Microsoft graag door middel van Windows 8 alle devices van de consumenten wil verbinden, lijkt het een logische stap om tegelijk met het besturingssysteem ook Xbox SmartGlass uit te brengen.

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties