Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sly Cooper krijgt animatiefilm in 2016

Sly, Bentley en Murray op het witte doek.

Wasbeer en meesterdief extraordinaire Sly Racoon krijgt een eigen animatiefilm, die gepland staat voor 2016. Rainmaker Entertainment kondigt de film aan via de officiële Facebookpagina, waar ook de eerste beelden zijn te vinden.

De Sly-film is gebaseerd op de reeks Sly Cooper-games van Sucker Punch, waarin platformen en stealth centraal staan. Het verhaal van de film lijkt voornamelijk gebaseerd op de eerste game, Sly Cooper and the Thievius Raccoonus. Zo leest de plot synopsis:

De wees Sly leert over zijn familiegeschiedenis, die blijkt te bestaan uit getalenteerde en internationaal opererende dieven. Hij raakt verzeilt in een race om de Thievius Raccoonus, een boek met daarin het familiegeheim van de Cooper Clan. Samen met zijn partners in crime Bentley het nijlpaard en Murray de schildpad probeert Sly het boek uit handen te houden van de Russische mechanische uil Clockwerk, die nog een appeltje te schillen heeft met de familie.

Rainmaker werkt samen met productiemaatschappij Blockade Entertainment om de film werkelijkheid te maken. Beide werken voor Sony ook al aan animatiefilms van Heavenly Sword (2014) en Ratchet & Clank (2015). Die films komen niet uit in de bioscoop maar enkel als DVD/Blu-ray release. De Sly-film lijkt wel in de planning voor een bioscooprelease, waarvan melding wordt gemaakt in het logo.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties