Skip to main content

Sledgehammer Games maakt volgende Call of Duty

Jaarlijkse traditie zet voort met drie studio's.

Uitgever Activision maakt bekend dat de Call of Duty-reeks voortaan door drie studio's wordt ontwikkeld. Nieuwkomer Sledghehammer Games schaart zich bij veteranen Infinity Ward en Treyarch en is verantwoordelijk voor de eerstvolgende Call of Duty-game, die staat gepland voor 2014.

Call of Duty is een jaarlijkse traditie die al tijden mogelijk wordt gemaakt doordat twee studio's beurtelings een deel ontwikkelen. Zo is Infinity Ward het brein achter de Modern Warfare-serie en het onlangs gelanceerde Call of Duty: Ghosts, en heeft Treyarch World at War en Black Ops op zijn naam staan. Ondanks dat er ieder jaar een Call of Duty uitkomt, zit er zo in ieder deel minstens twee jaar ontwikkeltijd.

Sledghehammer Games heeft in het verleden samengewerkt met Infinity Ward aan Call of Duty: Modern Warfare 3 en de oprichters ervan hielpen eerder Visceral Games bij de Dead Space-serie.

Door een derde studio aan te nemen hoopt Activision dat de teams meer tijd krijgen om hun respectievelijke Call of Duty-games 'de best mogelijke ervaring te maken voor fans' te maken en meer ruimte te bieden voor innovatie.

Bekijk op YouTube

Read this next