Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Skyrim concert vindt plaats zonder toestemming componist

Jeremy Soule is kwaad.

Componist Jeremy Soule is verontwaardigd omdat een The Elder Scrolls 5: Skyrim-concert zonder zijn toestemming en betrokkenheid gepland staat. Dat zegt de componist van The Elder Scrolls-games op Facebook.

"Voor de duidelijkheid: het concert heeft niets met mij te maken", schrijft Soule. "Ook gebruiken ze mijn originele partituur niet."

Vervolgens wijst Soule op het gebrek aan authenticiteit bij transcripties van muziek. "Ze hebben op het gehoor de muziek opgeschreven. Zo sluipen er altijd menselijke foutjes in. Ik weet niet wie het concert voorbereidt en opzet, maar ik sta er niet achter dat ze mijn naam en muziek gebruiken zonder dat ik deel van het proces uitmaak."

Ten slotte erkent de componist dat The Elder Scrolls-serie en bijbehorende muziek het intellectuele eigendom van uitgever Bethesda is en dat het concert dus volkomen legaal is. Hij benadrukt dat hij vooral de marketing die zijn betrokkenheid suggereert misleidend vindt. "De fans verdienen dat te beseffen wanneer ze geld voor een kaartje betalen."

De Skyrim: Special Edition releasedatum is al een tijdje bekend. Skyrim Special Edition heeft geen mods op de PlayStation 4, wel op de pc- en Xbox One-versies.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties