Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Skylanders: Imaginators laat je creativiteit de vrije loop

The Skylander is the limit.

Een nieuw jaar, een nieuwe Skylanders-game. De ontwikkelaar Toys for Bob pakt voor Skylanders: Imaginators uit met een nieuw concept: voor de eerste keer in de Skylanders-reeks maak je zelf je eigen Skylander. "Al gauw na de lancering van de eerste Skylanders-game stuurden kinderen ons potloodtekeningen, schilderijen en zelfs figuurtjes uit klei op", vertelt Paul Reiche, mede-oprichter van Toys for Bob. "Die creativiteit heeft ons geïnspireerd om spelers de mogelijkheid te geven om zelf Skylanders te maken." De hands-on tijdens Gamescom 2016 biedt daar alvast een voorsmaakje van.

Om je eigen Skylander te bouwen, heb je eerst en vooral een van de nieuwe Imaginite Creation Crystals nodig. Dat is een fysiek figuurtje in de vorm van een zandloper dat je op de Portal of Power zet. Er zijn tien Imaginite Creation Crystals, die elk met een van de tien elementen in het Skylanders-universum overeenkomen. In de character creation tool stel je je eigen Skylander samen uit verschillende elementen zoals een hoofd, torso, armen, benen en een staart. Daarna kies je de uitrusting en de powers van je Skylander. Ten slotte geef je hem of haar een stem en slagzin.

Cover image for YouTube videoOfficial Skylanders Imaginators Overview Trailer | Skylanders Imaginators | Skylanders

Het valt op dat je heel erg diep kunt gaan bij de ontwikkeling van je Skylander. Zo pas je bijvoorbeeld de stem naar believen aan, van een diepe rokersstem tot een piepend chipmunk-effectje. "De grootste uitdaging was om een character creation tool te ontwikkelen waar zowel kinderen als volwassen zich in kunnen uitleven", zegt Reiche. "Daarom heeft het ook zo lang geduurd om die optie aan de Skylanders-reeks toe te voegen. We wilden namelijk zeker zijn dat we een goed werkend concept konden opleveren." Als je echter geen zin hebt om veel tijd in de samenstelling te steken, ben je na een minuutje klaar.

Heb je daar later toch spijt van, dan moet je niet treuren. Je kunt je zelfgemaakte Skylander namelijk te allen tijde aanpassen. Heb je een nieuw lichaamsdeel of stuk uitrusting gevonden? Dan probeer je dat meteen uit. Of zouden andere powers tijdens een bepaald stuk nuttiger zijn? Dan kies je met een paar klikken andere. Het systeem werkt zeer vloeiend. "De Skylanders-games zijn eigenlijk deels speelgoed, en speelgoed heeft nu eenmaal andere regels dan games", zegt Reiche over de filosofie achter die designkeuze. "Bij speelgoed heb je meer vrijheid om te doen wat je wilt, wanneer je wilt. We hebben dat principe op Skylanders: Imaginators toegepast."

Je kunt daarnaast nog steeds met de traditionele Skylanders-figuurtjes aan de slag. Nieuw in Skylanders: Imaginators zijn de zogenaamde Senseis. Dat zijn Skylanders-figuurtjes die als leermeerster voor je eigen Skylander dienen. Elke Sensei die je op de Portal of Power zet, verhoogt de level cap van je eigen Skylander met één en speelt een aantal andere zaken vrij, zoals nieuwe aanvallen en lichaamsdelen. Je kunt ook gewoon in de game met de Senseis spelen. Sommige ken je misschien zelfs uit eerdere games. Zo doen Wolfgang en Golden Queen uit Skylanders: Trap Team officieel hun intrede als goedzakken.

Andere oude vertrouwden die in Skylanders: Imaginators hun opwachting maken zijn Crash Bandicoot en Dr. Neo Cortex. Beide doen dienst als Senseis en brengen dus de gebruikelijke bonussen voor je eigen Skylander mee. Maar dat is niet alles, want hun figuurtjes spelen het Thumpin' Wumpa Islands-level vrij, dat heel erg aan traditionele levels uit de Crash Bandicoot-games herinnert. Verwacht je dus maar aan dozen TNT, Wumpa Fruit en heel wat 'ooga-booga'-geroep. De Crash Bandicoot- en Dr. Neo Cortex-figuurtjes zijn trouwens niet beperkt tot PlayStation 3 en PlayStation 4, maar kunnen ook op Xbox 360, Xbox One en Wii U gebruikt worden.

Nu Skylanders: Imaginators je in staat stelt je eigen Skylanders te maken, is de vraag wat de Skylanders-reeks als volgende vernieuwing in petto heeft. "Er is geen tekort aan leuke ideeën, maar wel aan tijd", lacht Reiche. "We maken ons geen zorgen over het vinden van nieuwe insteken. We willen dat elke nieuwe Skylanders-game anders en beter is dan de vorige in de reeks. De character creation tool is een gigantische sprong voorwaarts. We hebben ondertussen bijna 300 Skylanders-figuurtjes ontwikkeld, en we kunnen niet wachten om de miljoenen Skylanders te zien die in Skylanders: Imaginators gemaakt zullen worden."

De mogelijkheid om je eigen Skylander te maken is een van de grootste vernieuwingen die de Skylanders-reeks tot nu toe heeft gekend. De character creation tool werkt alvast heel vloeiend, en het is vernieuwend dat je je Skylander te allen tijde kunt aanpassen. Mijn roze spook met Iron Man-achtig masker dat voortdurend in een hoog stemmetje "Fear my muscles!" roept, wakkert alvast mijn creatieve drift aan.

Skylanders: Imaginators komt op 14 oktober uit voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en Wii U.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Skylanders Imaginators

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Bert Van der Hoogerstraete avatar

Bert Van der Hoogerstraete

Redacteur

Bert is niet meer zo actief voor Eurogamer Benelux als vroeger, maar schrijft wel nog steeds graag reviews. Hij wisselt kleurrijke Nintendogames af met de duisternis van Bloodborne en wacht al tien jaar tevergeefs op een nieuwe Golden Sun.

Reacties