Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sky Sports gaat publieksgeluiden uit FIFA in echte wedstrijden gebruiken

Om wedstrijden in de Premier League wat levendiger te maken.

Sky Sports en EA Sports hebben een akkoord om geluidseffecten uit FIFA te gebruiken in echte Premier League-wedstrijden. Het gaat om publieksgeluiden zoals slogans en liederen van specifieke teams. Op die manier hoopt Sky Sports publiekloze wedstrijden wat levendiger te maken.

Vanaf 17 juni worden er ook in de Premier League opnieuw wedstrijden gespeeld. Verschillende andere competities gingen eerder al opnieuw van start, en daar viel meteen op hoe stil het in de stadia is zonder publiek. Via de geluidseffecten hoopt Sky Sports om dat te vermijden en ervoor zorgen dat 'de fans niets missen van het geluid dat gepaard gaat met de actie'.

Kijken hebben echter ook de keuze om wedstrijden te bekijken zonder die geluidseffecten door over te schakelen op een ander kanaal. In België en in Nederland hoeven we ons niet aan een gelijkaardig scenario te verwachten, hier zijn de competities immers al volledig stopgezet.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties