Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sky en Microsoft kondigen Sky Glass Camera aan

Kinect 2.0.

Het Britse telecommunicatiebedrijf Sky en Microsoft brengen volgend jaar de Kinect-achtige Sky Glass Camera op de markt. Dat maakten beide bedrijven bekend tijdens een persconferentie waarin ze de camera onthulden.

De Sky Glass Camera bevat een sociale feature die het mogelijk maakt om samen met familie of vrienden televisie te kijken vanop afstand. De camera bevat een video- en chatfunctie waardoor je tijdens het kijken meteen de reacties van de personen aan de andere kant te zien krijgt.

De camera bevat ook een sensor waarmee je de apps van je televisie met gebaren kunt bedienen. Daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om Fruit Ninja op je televisie te spelen. Verder bedien je het apparaat makkelijk met je stem en schakel je met het commando "Sky, Xbox" simpelweg over naar het inputkanaal van je Xbox.

Europese fans die uitkijken naar de camera zijn er voorlopig aan voor de moeite, want zij kunnen de Sky Glass Camera voorlopig niet in huis halen. Maar wat niet is, kan uiteraard nog komen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties