Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Skate 4 heet nu Skate, is free-to-play

180.

Ontwikkelaar Full Circle laat weten dat Skate 4 vanaf nu gewoon 'Skate.' heet. De game zal ook free-to-play zijn.

Wanneer de release van Skate. valt, is nog niet bekend. Wel weten we dat de game eerst op pc en consoles zal verschijnen, en op een later tijdstip ook een mobile versie.

De naamsverandering moet symboliseren dat dit geen sequel, remake, reboot of prequel wordt, maar eerder de start van een nieuw 'live service' hoofdstuk van de reeks. Volgens Full Circle mogen we ons verwachten aan een constante stroom nieuwe gameplay ontwikkelingen, content, events en seizoensupdates. Daarnaast is er ook cross-play en cross-progression zodat je je game altijd overal mee naartoe neemt.

Een free-to-play game met regelmatige updates, daar horen tegenwoordig natuurlijk ook microtransacties bij. Zelf vergelijkt Full Circle hun business systeem met Apex Legends, een andere live service game van EA.

Dat betekent dat je enkel cosmetische items kunt kopen en geen items die je een voordeel geven in de gameplay. Ook zullen er geen loot boxes in de game zitten en zijn bijv nieuwe levels en parcours ook op andere manieren te ontgrendelen zonder ervoor te betalen.

Aangezien de ontwikkeling bij de aankondiging van de nieuwe Skate-game in 2020 in zijn vroege ontwikkelingsfase zat, denken we dat de game ten vroegste pas in 2023 gaat uitkomen.

Read this next