Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

SIXAXIS-ondersteuning in GoWIII?

Er blijkt ook een plan te zijn voor DLC.

Elke controller van de PlayStation 3 is standaard uitgerust met SIXAXIS-ondersteuning waardoor de console je bewegingen kan lezen. Tot nu toe hebben we deze functionaliteit nog niet vaak op een fatsoenlijke manier teruggevonden in PS3-games, maar het team verantwoordelijk voor de productie van God of War III wil graag experimenteren met deze technologie.

Stig Asmussen, de director van het spel, liet in een interview weten dat er voorlopig geen SIXAXIS gebruikt moet worden in God of War III, maar dat wilt niet zeggen dat het niet geïmplementeerd zal worden eens het spel uitkomt. "Ik zie veel verschillende mogelijkheden, al moeten spelers niet verwachten dat ze met hun controller moeten gaan wiebelen om over balken te balanceren," aldus Asmussen.

Interessanter lijkt het om hoofden van vijanden af te rukken door je controller een snok te geven. Zo kregen wij tijdens de E3-demo al te zien dat Kratos op een bepaald moment de kop van Helio eraf moet rukken.

Ook liet Asmussen weten dat er mogelijk plannen zijn om downloadable content voor God of War III uit te brengen in de vorm van Challange Rooms. In het verleden zagen we dit soort dingen op de gamedisc zelf verschijnen, maar volgens Asmussen is nu eindelijk het moment aangebroken waarop "DLC nuttig kan zijn" om de reeks een langere levensduur te geven.

God of War III verschijnt in maart 2010, en dat volledig exclusief voor de PlayStation 3.

Getagged als

Reacties