Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

SimCity krijgt offline modus

Singleplayer blijkt toch mogelijk.

SimCity krijgt een offline modus, tien maanden na de lancering van de game. Dat kondigt ontwikkelaar Maxis vandaag aan op de blog van de game.

Wanneer 'update 10' wordt uitgebracht, heb je de mogelijkheid om in een nieuwe singleplayer modus je stad offline te bouwen. Data wordt lokaal op je computer opgeslagen. Alle eerder gedownloade content is dan 'altijd en overal' te spelen, zonder dat een internetverbinding een vereiste is.

De online modus blijft bestaan, en dat is de enige plek waar je toegang krijgt tot leaderboards en de globale markt. Ook blijven online steden gewoon opgeslagen, zodat je daarmee verder kan zodra je in de toekomst inlogt.

De stedenbouwer lanceerde maart vorig jaar enkel met een online stand. Dat leidde vooral in de begindagen tot overvolle servers, waarbij veel gamers de game niet konden spelen. En als het wel lukte, dan verloren ze nog wel eens hele steden door de haperende online opslag.

De roep naar een offline modus was dan ook groot, maar Maxis zag de online mogelijkheden zelf als fundamenteel onderdeel van de SimCity-ervaring. In oktober zette de ontwikkelaar de singleplayerdeur op een kier door te stellen dat er toch naar mogelijkheden werd gezocht.

Kortgeleden lanceerde de eerste grote uitbreiding voor Simcity. De SimCity: Cities of Tomorrow review van Mike lees je dan ook op Eurogamer Benelux.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties