Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"SimCity 5 is een multiplayer game"

Geen solistisch geneuzel meer.

SimCity leent zich door haar complexe opzet prima voor een zwaar solistische speelstijl. Toch lijkt ontwikkelaar Maxis met de nieuwste telg van de stedenbouwers reeks een nieuwe koers te kiezen. Zo beloven zij meer interactie tussen spelers en een grotere nadruk op multiplayer.

"We hebben SimCity 5 vanaf de grond af aan ontworpen als een multiplayer game", zei Jason Haber, producer van SimCity. Eerder kwam de game in het nieuws toen bekend werd gemaakt dat er tijdens het opstarten korte tijd een verbinding via internet nodig is. "Dat is niet vanwege een beveiliging tegen piraterij. Het was een bewuste beslissing van onze ontwikkelaars".

In de nieuwe SimCity is elke stad onderdeel van een groter gebied. Individuele steden kunnen de groei van buursteden hinderen of stimuleren door bepaalde beslissingen en ontwikkeltrajecten. Op die manier oefen je invloed uit op de steden van andere spelers.

"Steden bestaan niet meer in een vacuüm. Alle beslissingen die jij maakt kunnen invloed hebben op andere steden. Beslissingen die jouw buren maken hebben vervolgens ook weer invloed op jouw eigen stad. Daardoor zijn er nu ook veel meer mogelijkheden binnen het spel. Zo zou jouw stad in het begin een flinke boost kunnen krijgen door goederen te delen met vriendelijke medespelers maar het is ook mogelijk om steden te specialiseren. Denk hierbij aan een stad met veel casino's of een stad die haar stroom en energie verkrijgt van windmolens".

Het klinkt ons in ieder geval goed in de oren. SimCity 5 zal in 2013 als PC exclusieve titel verschijnen.

Check de mogelijkheden van de nieuwe SimCity engine

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

SimCity 5 (2013)

PC, Mac

Related topics
PC
Over de auteur
Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties