Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Silent Hills geannuleerd'

Guillermo del Toro en Norman Reedus teleurgesteld.

De horrorgame Silent Hills is door Konami geannuleerd. Hoewel dit bericht nog niet officieel door de uitgever is bevestigd, hebben regisseur Guillermo del Toro en acteur Norman Reedus dit laten weten.

Del Toro is de regisseur van de game en was dit weekend een van de gasten tijdens het San Fransisco Film Society filmevenement. Tijdens een interview zei de Hellboy- en Pan's Labyrinth-regisseur over Silent Hills: "het gaat niet gebeuren, en dat breekt mijn vette hart."

Ook Reedus heeft inmiddels gereageerd op het annuleren van Silent Hills. The Walking Dead-acteur heeft via Twitter later weten erg teleurgesteld te zijn. Reedus is de hoofdrolspeler in de game.

De demo onder de naam P.T. (Playable Teaser) verloopt op 29 april, maar is op het moment van schrijven niet meer op de PlayStation Store te vinden. Eerder werd al het logo van Kojima Productions van de Silent Hills website verwijderd. Hideo Kojima werkte aan de game, maar lijkt zo goed als zeker te vertrekken bij Konami.

Konami laat aan Eurogamer weten dat het contract van Norman Reedus is verlopen, maar dat er wel aan de Silent Hill-serie gewerkt blijft worden. De uitgever gaat echter niet specifiek in op de status van Silent Hills.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties